Parintii cer ministrului Educatiei desfiintarea temelor pentru acasa

/ / Modificat: 2019-10-18
Parintii cer ministrului Educatiei desfiintarea temelor pentru acasa

Temele pentru acasa sunt o povara pentru elevi. Cercetatorii americani au realizat un studiu in urma caruia au descoperit ca temele pentru acasa nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute pentru elevii de clasa intai si 40 de minute pentru cei de clasa a IV.

In Romania, durata stabilita prin ordin de ministru este si de sase ori mai mare. 

Parintii cer desfiintarea temelor pentru acasa

Peste o mie de parinti au semnat o petitie prin care cer ministrului Educatiei sa desfiinteze temele pentru acasa. Desi sunt limitate prin lege, profesorii nu respecta ordinul de ministru intrat in vigoare in urma cu trei ani.

"La clasa pregatitoare nu se pune problema temelor pentru acasa. Iar la clasele I-IV durata temelor nu ar trebui sa insumeze mai mult de o ora, in timp ce la ciclul gimnazial nu ar trebui mai mult de doua ore," a declarat Marina Manea, purtator de cuvant al ISMB, pentru Observator.

Ca sa dea randament, copiii ar trebui sa nu inceapa temele imediat ce ajung acasa. Au nevoie de o pauza de masa, una de somn si neaparat pana la ora 5 sa se incadreze si cu temele. Este insa destul de dificil pentru ca cei mai multi dintre copii au activitati si dupa orele de curs. 

Parintii au facut chiar o petitie prin care cer eliminarea completa a temelor pentru acasa. S-au strans pana acum 1500 de semnaturi. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teme pentru acasa Ministrul educatiei

Articole recomandate

Citeste si despre