Gripa 2020. Epidemia de gripa face alte victime. Inca cinci decese in Romania

/ / Modificat: 2020-02-07
Gripa 2020. Epidemia de gripa face alte victime. Inca cinci decese in Romania

Centrul Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat ca alte cinci persoane au decedat din cauza gripei. 

Cele cinci persoanele decedat de gripa sunt o femeie in varsta de 38 de ani, din judetul Sibiu, un barbat in varsta de 67 de ani, din judetul Ilfov, un barbat in varsta de 41 de ani, din judetul Constanta, o femeie in varsta de 44 de ani, din judetul Dolj, si un barbat de 26 de ani din Prahova. Cu totii aveau conditii medicale preexistente si nu fusesera vaccinati, informeaza romaniatv.net.

Astfel, de la inceputul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 23 de decese confirmate cu virus gripal, dintre care 5 copii.

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi incearca sa salveze o tanara de 23 de ani, gravida in luna a 5-a, dar si un barbat de 40 de ani, ambii confirmati cu virusul gripal, potrivit stirileprotv.ro.

A fost declarata epidemia de gripa 

Ministerul Sanatatii a declarat oficial, pe data de 6 februarie, epidemie de gripa in Romania, dupa ce Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a raportat ca, in ultima saptamana de supraveghere si monitorizare, s-a inregistrat o crestere foarte mare a numarului de imbolnaviri prin infectii respiratorii acute fata de nivelul asteptat.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile in sezonul 2019 - 2020 au fost raportate la nivel national 7022 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii, un numar aproape dublu fata de cele raportate in saptamana precedenta (3645) si fata de cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent S 05/2019 (3455 cazuri).

Cea mai grava situatie este in Bucuresti

In Capitala sunt peste 4.600 de cazuri de gripa doar la copii, raportate la cabinetele scolilor de stat, fara sa fie incluse aici cazurile inregistrate la scolile private si la medicii de familie.

In total, 65 de scoli din Bucuresti au cursurile suspendate partial - in general sunt afectate una sau doua clase de la fiecare unitate.

Sursa: romaniatv.net

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa

Articole recomandate

Citeste si despre