Elevii nu au voie sa iasa din scoala pentru "Saptamana Altfel"

/ / Modificat: 2020-02-25
Elevii nu au voie sa iasa din scoala pentru

Ministerul Educatiei a trimis o adresa catre inspectoratele scolare judetene si al Capitalei prin care solicita limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activitatilor care implica deplasari in strainatate si limitarea la maximum sau suspendarea organizarii oricaror manifestari colective scolare sau extrascolare.

Adresa vine in contextul cresterii numarului cazurilor de imbolnavire prin infectii respiratorii acute si gripa in unitatile de invatamant, precum si atentionarilor Ministerului Sanatatii si ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectarii cu "diverse virusuri". 

"Avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice determinate de cresterea numarului cazurilor de imbolnavire prin infectii respiratorii acute si gripa in unitatile de invatamant, precum si atentionarile Ministerului Sanatatii si ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectarii cu diverse virusuri, Ministerul Educatiei si Cercetarii a trimis o adresa catre Inspectoratele scolare Judetene/ Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti prin care a solicitat sa se transmita unitatilor de invatamant urmatoarele masuri: limitarea/suspendarea/anularea tuturor activitatilor care implica deplasari in strainatate. (...)

Limitarea la maximum/suspendarea organizarii oricaror manifestari colective scolare sau extrascolare (simpozioane, conferinte, excursii, vizite de studiu la nivel local sau national)", se arata intr-un comunicat de presa al MEC.

Recomandari pentru "Saptamana Altfel" 

Daca exista aprobari emise pentru deplasari in strainatate, inspectoratul scolar are obligatia de a informa directia de sanatate publica, anterior revenirii in tara, cu privire la destinatia plecarii, durata acesteia si numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea, potrivit MEC. 

"Persoanele care au efectuat deplasari in strainatate vor prezenta, la revenirea in unitatile de invatamant, certificat medical/adeverinta medicala care sa ateste ca persoana este clinic sanatoasa", precizeaza Ministerul Educatiei.

Ministerul mai recomanda ca activitatile planificate in cadrul Saptamanii "Scoala Altfel" sa se desfasoare in sediul/incinta unitatilor de invatamant, evitand in acest mod riscul aparitiei unor cazuri de imbolnaviri. 

Taguri Ministerul educatiei Gripa

Articole recomandate

Citeste si despre