Ministerul Educatiei: Reguli obligatorii pentru scoli din cauza epidemiei de gripa. Cand se suspenda cursurile

/ / Modificat: 2020-02-07
Ministerul Educatiei: Reguli obligatorii pentru scoli din cauza epidemiei de gripa. Cand se suspenda cursurile

Ministerul Educatiei a transmis o nota catre inspectoratele scolare din toata tara cu masurile obligatorii pe care unitatile de invatamant sa le aplice pentru prevenirea imbolnavirilor in colectivitatile de prescolari si elevi.

Joi, 6 februarie, Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de gripa.

Ce obligatii au unitatile de invatamant

Nota Ministerului Educatiei transmisa unitatilor de invatamant prevede urmatoarele:

  • Realizarea zilnica a triajului elevilor de catre personalul medical din unitatile de invatamant la inceputul fiecarui schimb.
  • Daca exista minimum trei cazuri de gripa confirmate intr-o clasa /grupa, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat si la Directia de Sanatate Publica judeteana sau a municipiului Bucuresti.
  • In cazul absentei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unitati de invatamant din cauza gripei confirmate, cursurile unitatii de invatamant se vor suspenda.
  • Realizarea dezinfectiei unitatii de invatamant.Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfectia spatiilor de invatamant.
  • Pentru toti copiii si elevii se vor asigura toate conditiile pentru respectarea normelor de igiena, mai ales in timpul pauzei de masa. Se va asigura obligatoriu apa si sapun in unitatile de invatamant, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea masurilor de igiena personala si colectiva:

Spalarea pe maini ori de cate ori este cazul (inainte si dupa masa, dupa folosirea toaletei, la venirea acasa, etc.)

Spalarea sub jet puternic de apa a fructelor si legumelorConsumul de apa doar din surse sigure, autorizate

Amanarea, pe cat posibil, a manifestarilor sportive, culturale, etc, pentru a preveni aglomerarea si pentru limitarea transmiterii infectiilor respiratorii.

  • Revenirea in colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverinta medicala.

Sursa: edupedu.ro

Taguri Ministerul educatiei Epidemie Gripa Reguli

Articole recomandate

Citeste si despre