Inconstienta mamei l-a costat viata. Nu a vrut sa-l trateze de gripa cu medicamentele prescrise de medic

/ / Modificat: 2020-02-10
Inconstienta mamei l-a costat viata. Nu a vrut sa-l trateze de gripa cu medicamentele prescrise de medic

O femeie a refuzat sa-si trateze copilul bolnav de gripa cu medicamentele recomandate de medic si a cerut sfaturi pe retelele de socializare. 

Femeia a intrat pe pagina de Facebook a uneia dintre cele mai mari comunitati de militanti antivaccin de peste Ocean si a solicitat sfaturi despre tratamente naturiste. 

Mama a folosit remedii naturiste 

La recomandarea acestora, baietelul in varsta de 4 ani din Colorado si alti doi frati afectati de gripa au fost tratati cu vitamine, frectii cu ulei de menta si lavanda, fructe si legume in loc de Tamiflu, antiviral prescris de medic, scrie cbsnews.

 Intr-o conversatie pe pagina de Facebook, mama a scris: "Reteta cu Tamaflu nu am ridicat-o." Iar un utilizator a sfatuit-o : "Este mai bine sa-i dai Vitamina D si C, Zinc si sa manance multe fructe si legume." "Ok, perfect. O sa incerc asta," a raspuns ea, potrivit NBC News, care a publicat aceasta discutie.

Pe grup i s-a transmis sa incerce si cu soc si cimbru, plante nerecomandate de medici la cazurile de gripa.

"Ma doare atat de rau acum"

Dupa ce a incercat aceste remedii, mama si-a dat seama ca micutului nu ii scadea febra deloc si se simte din ce in ce mai rau. Astfel, a decis sa-l duca la spital.

Baietelul si-a pierdut viata la patru zile dupa ce fusese internat. Acesta nu era vaccinat antigripal.

"Ma doare atat de rau acum, la fel si pe tatal si pe fratii lui," a declarat mama. 

Statele Unite se confrunta in aceasta perioada cu una dintre cele mai violente epidemii de gripa din utlimii ani: peste 19 milioane de imbolnaviri, dintre care 180.000 de persoane spitalizate cu complicatii. Cel putin 10.000 dintre ele nu au mai putut fi salvate.



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Medicamente

Articole recomandate

Citeste si despre