Ce nu trebuie sa lipseasca din trusoul bebelusului

/ / Modificat: 2014-05-28
Ce nu trebuie sa lipseasca din trusoul bebelusului

Venirea pe lume a unui copil este un moment magic in viata fiecarei familii. Dar, dincolo de emotii si bucurie, sunt cateva lucruri pentru care parintii trebuie sa le pregateasca din timp. Pentru ca, in afara de iubire, atentie si caldura, mai sunt cateva lucruri care il vor ajuta pe micut sa se acomodeze in noul camin. Trusoul bebelusului este unul dintre ele.

Inainte de a lua decizii cu privire la culori, branduri si modele, nu trebuie sa uiti un lucru: toate hainele copilului trebuie sa fie din materiale de cea mai buna calitate, bumbacul fiind cel mai indicat. Trebuie sa mai tii cont de dimensiunea bebelusului, pe care o vei putea aproxima mai usor odata ce ai intrat in ultimul trimestru de sarcina, dar si de anotimpul in care vei naste. Nu te avanta in a cumpara haine prea groase daca bebelusul tau e nascut vara.

Trusoul bebelusului trebuie sa contina cateva elemente de baza:

  • 6-7 salopete pentru un somn fara griji, dar si pentru confortul din timpul zilei;

 

  • 6-7 body-uri – aici ai toata libertatea in a alege culorile care iti plac; cu cat mai vii cu atat mai bine, culorile calde ii vor transmite copilului energie pozitiva;

 body-stilago

  • 2-3 perechi de pantalonasi cu botosei, ideali pentru primele luni de viata;

 pantalonasi-stilago

  • 2 perechi de botosei;

 botosei-stilago

  • 2-3 caciulite – modelele sunt diverse;

 caciulite-stilago

  • o paturica moale si calduroasa;

 paturica_stilago

  • 2-3 bavete;
  • 3-4 perechi sosete;

 sosetute

  • 2-3 dresuri;
  • hainute pentru plimbare in functie de sezon si sexul copilului (jeansi, bluze, rochite, cardigan, jacheta).

La toate acestea poti sa mai adaugi cateva lucruri pentru tine, in functie de cate zile vei petrece in maternitate: camasi de noapte cu deschidere in fata (potrivite pentru alaptat), crema pentru sani, 3-4 prosoape din bumbac si nelipsita geanta pentru scutece, suficient de mare cat sa cuprinda toate lucrurile. Patutul, cadita sau masa de infasat nu trebuie uitate nici ele.

Nu te arunca sa cumperi prea multe lucruri, bebelusul oricum va creste destul de repede in perioada asta, alege lucruri simple, dar vesele, din materiale de calitate. Si, cel mai important, fii relaxata si invata sa traiesti fiecare moment alaturi de puiutul tau in primele lui zile de viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre