Cum sa ramai insarcinata mai repede cu ajutorul cupelor menstruale

/ / Modificat: 2018-12-26
Cum sa ramai insarcinata mai repede cu ajutorul cupelor menstruale

Alternativa ecologica a traditionalului tampon, cupa menstruala este din ce in ce mai des folosita ca adjuvant in incercarea femeilor de a ramane insarcinate. 

Atunci cand tu si partenerul tau decideti ca vreti sa deveniti parinti, sunteti dispusi sa incercati orice varianta care va poate ajuta sa concepeti cat mai repede, oricat de nonconventionala ar fi ea. De la metodele medicale clasice de fertilizare in vitro sau inseminare artificiala, la o dieta echilibrata si pana la ultimul trend, cupa menstruala, nu este decat un pas. 

Iata ce trebuie sa stii despre cupele menstruale si cum te pot ele ajuta sa devi mama in cel mai scurt timp. 

Soft Cup – ce spun specialistii

Cupa menstruala reprezinta o alternativa reutilizabila a tamponului, mai prietenoasa cu mediul si se pare, o solutie buna atunci cand incerci sa ramai insarcinata. 

Medicul ginecolog Sherry Ross sustine ca multe cupluri care isi doresc un copil si vor sa evite cheltuielile cu tratamente de fertilitate se indreapta din ce in ce mai mult catre cupele menstruale ca metoda auxiliara in planurile lor de a intemeia o familie. 

Dr. Ross spune ca una dintre aceste metode de a ramane insarcinata mai repede este ca partenerul sa ejaculeze intr-o cupa menstruala, in timp ce alte cupluri aleg sa insereze un astfel de dispozitiv in vagin imediat dupa contactul sexual pentru a se asigura ca sperma ramane cat mai aproape de uter; mai mult, cuplurile care deja urmeaza procedurile aferente inseminarii artificiale pot folosi metoda cupei menstruale in incercarea lor de a deveni cat mai repede parinti. 

Poate o cupa menstruala sa te ajute sa ramai insarcinata?

Conform celor sustinute de Dr. Ross, cupa menstruala ar putea sa iti fie de ajutor daca vrei sa ramai insarcinata. ''O cupa menstruala plina de sperma permite spermatozoizilor sa se miste intr-o singura directie, catre ovul. Mucusul cervical asociat cu ovulatia ajuta spermatozoizii sa inoate catre cervix si uter si sa ajunga in cele din urma in tubul falopian acolo unde ovulul este fertilizat. Este nevoie de un singur spermatozoid sa penetreze ovulul pentru a se produce fertilizarea; imediat ce ovulul este fertilizat, celulele continua sa se divizeze creand embrionul care se va implanta in final in uter''.

Medicul sustine ca daca pastrezi sperma cat mai aproape de cervix pentru cat mai mult timp, acest lucru ar putea sa iti sporeasca sansele de a ramane insarcinata. 

Spermatozoizii sanatosi supravietuiesc timp de trei zile, cu cat mai mult ei stau in preajma cervixului, in apropierea uterului, cu atat mai multe sanse au de a ajunge in tubul falopian pentru a fertiliza ovulul, asa ca dr. Ross recomanda ca dispozitivul sa fie lasat in vagin pentru aproximativ 12 ore, adica acelasi timp indicat a fi folosit atunci cand menstruezi. 

Conform unui alt medic, Dr. Daniel A. Skora, medic endocrinolog specializat in reproducere si infertilitate, daca pastrezi cupa menstruala mai mult de 12 ore, pH-ul vaginului ar putea fi alterat, ceea ce poate conduce la infectii si alte complicatii. 

Ar trebui sa incerci cupa menstruala atunci cand incerci sa ramai insarcinata?

Chiar daca nu este o strategie conventionala care sa fi fost supusa cercetarilor amanuntite, folosirea cupei menstruale ca adjuvant atunci cand iti doresti un copil ar putea fi o metoda care sa merite a fi discutata cu medicul tau; suficiente femei sustin ca metoda cupei menstruale le-a ajutat sa devina mamici, asa ca, coincidenta sau nu, aceasta metoda te-ar putea ajuta si pe tine sa ramai insarcinata mai repede, daca asta iti doresti. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre