Sase idei care te ajuta sa renunti mai usor la fumat cand te pregatesti sa ai un copil

/ / Modificat: 2024-03-04
Sase idei care te ajuta sa renunti mai usor la fumat cand te pregatesti sa ai un copil

 

Esti insarcinata si te lasi de fumat, dar ti se pare o provocare grea, chiar daca stii ca e cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau? Vrei sa devii mama si ai decis sa renunti la tutun pentru ca stii ca asta iti va spori sansele?

Renuntarea la dependenta de tigari nu este un proces simplu, insa daca ai motivele corecte si determinarea necesara, nu este deloc o misiune imposibila. Iata sase lucruri care s-ar putea sa te ajute mai mult decat ai crede.

1. Gandeste-te la tigari ca la ceva toxic. Spune-ti ca renuntand la ele elimini din viata ta toate toxinele, ceea ce este extrem de benefic pentru copilul tau nenascut; te va ajuta sa constientizezi mai bine scopul.

2. Inlocuieste obiceiurile legate de fumat cu unele mai sanatoase. Daca obisnuiai sa fumezi imediat dupa masa, spre exemplu, inlocuieste acest gest cu mancarea unui fruct. Daca fumai dimineata la cafea, inlocuieste tigara cu un biscuite sau, si mai bine, inlocuieste cafeaua cu un pahar de suc natural sau cu ceai.

3. Nu folosi inlocuitori cu rol de placebo. Multi fumatori se tem ca atunci cand vor renunta la tigari nu vor mai avea ce face cu mainile, iar atunci sunt tentati sa inlocuiasca gestul de a fuma cu un gest similar, de obicei cu cel al rontaitului pentru ca implica dusul mainii la gura. Dar asta nu iti va fi de prea mare ajutor. Cel mai bine este sa profiti de aerul curat, sa te bucuri de gusturi pe care nu le-ai mai simtit de mult ca acum sau poate chiar sa folosesti faptul ca ai mainile libere pentru a-ti da cu crema pe burtica.

4. Bea apa. Cand ai vrea sa fumezi o tigara, bea un pahar de apa si impusti doi iepuri dintr-un foc: te mentii hidratata si te ajuta la detoxifierea organismului.

5. Nu citi/vorbi prea mult despre renuntarea la fumat. Cel mai bun truc este sa te concentrezi pe "aici si acum" si chiar sa iti analizezi si sa accepti reactiile corpului. In plus, chiar daca citesti sau vorbesti despre renuntarea la fumat, tot la tigari iti va sta gandul.

6. Nu te incuraja gandindu-te la toti banii pe care ii vei economisi daca nu mai cumperi tigari. Desigur, asta poate fi o realitate, insa nu este un beneficiu real. Decat sa te gandesti la banii economisiti, mai bine te rasplatesti cumparandu-ti cu ei ceva frumos si bucurandu-te de viata.

FOTO: Freepik 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Renuntare fumat Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre