Superalimente care fac minuni in sanatatea copiilor

/ / Modificat: 2011-01-12
Superalimente care fac minuni in sanatatea copiilor

Da-ti toata silinta in a-l face pe micutul tau dependent de aceste alimente-minune pentru sanatate! Combina-le in mancaruri, serveste-i-le crude sau gatite, numai nu rata sansa de a-i imbogati organismul cu unele dintre cele mai bogate alimente existente in vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali, adevarate "bagaje" de sanatate pentru el!

Afine

Au fost catalogate ani la randul unele dintre cele mai sanatoase alimente datorita continutului bogat in antioxidanti. Cercetari actuale sugereaza ca pe langa faptul ca protejeaza de boli cardiovasculare, de diabet si imbunatateste functiile creierului, ele ajuta si la reducerea si prevenirea grasimii viscerale (extrem de toxice) de pe abdomen – grasime care a fost asociata cu obezitatea si sindromul metabolic.

Tofu

Nu este o alegere uzuala, dar necesara, spun specialistii! Acest produs este realizat integral pe baza de soia si reprezinta o excelenta sursa de proteine avand un efect anticancer. Branza tofu este excelenta pentru fetite in general, deoarece are efecte spectaculoase asupra corpului lor – in special asupra dezvoltarii tesuturilor de la nivelul sanului.

Varza

Legumele crucifere din care face parte si varza sunt recunoscute ca avand un rol protector impotriva cancerului. Ajuta la imbunatatirea digestiei si are si un efect detoxifiant in organismul micutilor, deoarece curata toxinele prin eliberarea unor enzime care au acest rol.

Rosiile

Sunt bogate intr-o substanta numita licopena, extrem de eficienta in combaterea multor forme de cancer. Poate nu stiai, dar rosiile preparate sunt mult mai sanatoase din acest punct de vedere, caldura incurajand eliberarea acestei substante.

Somon

Cu un continut bogat de acizi grasi Omega 3 somonul ramane unul dintre alimentele-minune pentru sanatate. Acesti acizi ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive, combat depresia si au proprietati antiinflamatoare puternice.

Iaurt (scazut in grasimi)

Contine bacterii sanatoase cunoscute ca a intari sistemul imunitar al copiilor si ajuta si la digestia micutilor. Iaurtul cu un continut scazut in grasimi contine de 3 ori mai multe proteine si mult mai putin zahar decat iaurtul normal.

Cacao

Prea putin bagata in seama, cacao este unul dintre minunile alimentatiei si sanatatii pentru micuti. Ne bucuram cand eram mici de celebra cacao cu lapte facuta de bunica. Tu ii faci copilului aceasta bautura magica a copilariei? Daca nu, pierzi o multime de beneficii! Contine cele mai mari concentratii de flavonoizi, compusi care au rolul de a regla tensiunea arteriala, de a combate bolile de inima si de a imbunatati sanatatea orala. Ajuta la protectia pielii de efectele razelor ultraviolete!

Fasole neagra

Fasolea, si legumele boabe indeosebi, sunt bogate in proteine, fibre si calciu. Acestea sunt cateva elemente nutritive de care copiii nu beneficiaza suficient. Cu cat fasolea este mai inchisa la culoare, cu atat beneficiile sunt mai multe. Una dintre principalele calitati este aceea ca protejeaza impotriva cresterii colesterolului "rau" din sange, care nu este o problema doar a adultilor.

Busuioc

Nu este un aliment propriu-zis, dar este o mirodenie extrem de sanatoasa pe care nu trebuie sa eziti sa o presari peste preparatele copilului. Bucuiocul este bogat in antioxidanti, vitaminele A, C si K, dar si in potasiu, fier si calciu care pot imbunatati digestia. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu iti obisnuiesti copilul cu aceasta planta miraculoasa.

Scortisoara

Pune scortisoara in dulciurile si lapticul copilului. Nu ii va parea rau! Cercetatorii au descoperit ca scortisoara are efecte miraculoase asupra copiilor: ajuta la reglarea nivelului glicemiei si il ajuta sa fie mai vioi si mai activ, in special dimineata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie copii Alimente sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre