Fetita care a uimit medicii! MANANCA 30 de iaurturi pe zi si devine isterica daca mama ii ofera altceva

/ / Modificat: 2019-08-27
Fetita care a uimit medicii! MANANCA 30 de iaurturi pe zi si devine isterica daca mama ii ofera altceva

Emilie-Lea Hayward, o fetita in varsta de 4 ani din Marea Britanie, are niste gusturi culinare ciudate. Micuta refuza sa manance orice mancare solida si devine isterica de fiecare data cand mama sa, Naomi, ii ofera altceva decat iaurtul cu zmeura si capsune de la un anumit brand, scrie dailymail.

Mananca doar 30 de iaurturi pe zi

Emilie-Lea consuma nu mai putin de 30 de astfel de iaurturi pe zi! Si nu mai mananca nimic altceva. Un borcanel cu iaurtul pe care ea il prefera contine cam o lingurita de zahar, ceea ce inseamna ca micuta consuma 30 de lingurite de zahar zilnic!

Medicii de la Spitalul High Wycombe care au examinat-o spun ca dieta ei neobisnuita, care costa peste 2.000 de lire sterline pe an, nu ii afecteaza sanatatea sau dezvoltarea. Acestia le-au transmis parintilor ca micuta este la fel de sanatoasa ca orice alt copil de varsta ei.

"Au vazut-o pediatri si nutritionisti, dar nimeni nu a putut sa o ajute si nu stiu ce sa fac. Este total bizar. Am alaptat-o la san si i-am dat formula si apoi a avut iaurt, dar nu va face niciodata pasul urmator," a spus mama pentru sursa citata.

iaurt1

Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii recomanda adultilor sa nu manance mai mult de 12 lingurite de zahar pe zi.

Purtatorul de cuvant al British Dietetic Association, Nicole Rothband, a declarat ca Emilie-Lea risca sa devina "periculos de anemica."

"Probabil ca obtine suficienta proteina si energie din aceasta dieta si, cu siguranta, va obtine suficient calciu. Problema ar fi cu deficientele de vitamine si minerale", a precizat Nicole Rothband.

  • Surse: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre