Cauta

Somnul agitat al bebelusului. Ce e de facut?

oanap99 a intrebat pe 03.12.2010

Buna ziua, am un baietel de 3 luni si jumatate, 6700g, 64 cm, care are 5 mese pe zi din care prima e de 120, iar celelalte de 150 ml. Doarme seara de la 22 pana dimineata la 09:00 - 09:30. Problema este ca de la ora 4 - 4 jumatate are un somn tare agitat. Nu se trezeste, nu plange pur si simplu se foieste. Am crezut ca ii e foame, dar daca ii dau sa pape nu mananca mai mult de 70 - 80 de ml si tot asa de agitat e. Imi dati va rog frumos un sfat? Sau macar sa imi spuneti ca nu e nici o problema. In rest este un copil cuminte, rade, se joaca, mananca, doarme, nu plange deloc. Multumesc frumos.

2 raspunsuri

ilascu_gratiela
a raspuns acum 9 ani

In primul an e viata sunt destul de frecvente problemele de somn. O atmosfera linistita, calma a celor din anturajul copilului este benefica.
Pe masura ce copilul creste si sistemul nervos central se maturizeaza, de regula, somnul devine mai linistit. Daca aceste probleme persista, devin mai frecvente sau cresc in intensitate e necesar sa consultati medicul neuropsihiatru. Posibil sa fie un copil mai excitabil, impresionabil cu o reactivitate emotionala crescuta.

dan_elena
a raspuns acum 9 ani

Sugarul e un copil sanatos din parametrii corespunzatori varstei; are 5 mese/zi, doarme suficient. Sculatul si mai ales agitatia de la ora 4 dimineata, poate fi data de o supraincalzire, sete, nevoia de a fi schimbat. Lasati-l in pace, pentru a nu-i conditiona si mai mult aceasta agitatie matinala.

Vezi intrebari din: