Cauta

Icter fiziologic prelungit la bebelusul de 6 saptamani

Bianca a intrebat pe 04.10.2017

Buna ziua!

Am o fetita de 6 saptamani si am fost la medicul pediatru si mi-a spus ca are are icter fiziologic prelungit. Mi-a dat Fenobarbital timp de 5 zile, 1/8 pastile, insa nu se vede niciun rezultat. Are o culoare roz - galbena (parca ar fi putin creola), doar mainile le are albe.

Isi va reveni la culoare? Ambii parinti suntem albi si nu inteleg de ce are aceasta culoare, sa fie de la icter? Mentionez ca o alaptez exclusiv la san.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 2 ani

Aceasta evolutie este caracteristica icterului fiziologic la nou nascut si acesta este tratamentul, recomandat de catre medicul pediatru, dar evolutia este mai lunga si decolorarea lenta (5 zile nu sunt suficiente). Controlul medicului pediatru la 2 saptamani de tratament va va spune conduita in continuare. Continuati alaptarea!

Sanatate!

Bianca R
a raspuns acum 2 ani

Buna ziua. Rezultatele analizelor pentru icter sunt: bilirubina totala-9.33 mg/dL, bilirubina directa-0.16 mg/dL, bilirubina indirecta-9.17 mg/dL, alaninaminotransferaza(GPT/ALAT/ALT)-26.4, aspartataminotransferaza(GOT/ASATAST)-64.9. Sunt marite? Saptamana viitoare repetam analizele. Multumesc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/