Un copil in varsta de 6 ani din Gorj, vandut de familie unui cetatean german. Minorul, scos din tara cu o procura falsa

/ / Modificat: 2024-04-26
Un copil in varsta de 6 ani din Gorj, vandut de familie unui cetatean german. Minorul, scos din tara cu o procura falsa

 

Este ancheta uriasa in Gorj, dupa ce autoritatile au descoperit ca o familie si-a vandut copilul de 6 ani pentru suma de 8000 de lei unui cetatean german. Minorul a fost scos de tata cu ajutorul unei procuri false, la inceputul lunii aprilie.

Baiatul se afla acum in custodia autoritatilor germane, iar statul roman a demarat procedurile pentru ca micutul sa fie adus inapoi in tara. Acasa, baiatul mai are doi frati, care au fost luati imediat de autoritati din sanul familiei. Acum, ei se afla in grija unui asistent maternal. 

Este vorba despre o familie fara posibilitati, iar copiii locuiau intr-o camera care nici macar nu avea geamuri. Parintii au ajuns si in atentia politiei, care a deschis un dosar penal pentru violenta in familie, dupa un scandal generat pe fondul consumului de alcool. 

"Confirm faptul ca exista o colaborare intensa si foarte buna cu autoritatile pentru protectia sociala din Germania si ca luni, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie va fi la intalnire cu dansii si ca in cel mai scurt timp incercam repatrierea minorului acasa.

Vreau sa multumesc pentru sprijin doamnei ministru Luminita Odobescu si, in egala masura, sa ii felicit pe cei de la DIICOT pentru promptitudine si pentru cum au colaborat si colaboreaza in continuare cu colegii de la DGASPC Gorj pentru solutionarea acestui dosar cu celeritate", a spus Natalia Intotero, ministrul Familiei, in direct la Antena 3 CNN.

"Personal, eu nu am discutat cu parintii copilului. Eu am fost ieri dimineata si i-am vizitat pe fratii minorului in cauza care in momentul de fata se afla bin ingrijiti de catre statul roman. Am incercat sa stau mai mult imp cu ei sa vad cum se integreaza, daca beneficiaza de consiliere psihologica. Cel putin surioara care este mai mariosoara chiar are nevoie, din punctul meu de vedere.

Sunt bine, sunt ingrijiti, am incercat sa socializez mai mult cu ei si sa ma asigur ca pe viitor vor beneficia de aceasta consiliere psihologica in continuare foarte importanta pentru ei", a mai precizat ministrul Familiei.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Vanzare copil

Articole recomandate

Citeste si despre