Cauta

Ce se intampla daca bebe papa foarte mult si plange dupa aceea?

mihaela_ciolea a intrebat pe 21.03.2010

1 raspunsuri

zoozie
a raspuns acum 10 ani

Ce inseamna ca mananca mult, suge activ multa vreme sau il tii tu mult la san? Cauta pe net clipuri despre good latch/ bad latch si verifica daca il pui cum trebuie la san, poate nu suge eficient si, desi petrece mult timp la san, suge putin cantitativ. E ca si cum ai suge tu printr-un pai strans cu degetele :).

Copilul e bine pozitionat cand nu trebuie sa-i tii sanul ca sa poata sa rasufle. Buza de jos este rasfranta spre exterior si cand intra in gura, sfarcul tau e pozitionat spre cerul gurii copilului. De asemenea, buza copilului maseaza capatul canalelor galactofore (se simt putin mai tari imediat sub sfarc). Daca apuca destul din mamelon sub buza inferioara, copilul va masa si aceasta zona.

Ca sa stimulezi sanul sa ejecteze mai repede laptele, poti incerca sa il strangi putin. Compresia sanului se face cam asa: apuci sanul cu cele 4 degete sub el, exact la baza, si cu degetul mare deasupra, apoi strangi usor. Nu e nevoie sa tii mereu strans si nici prea tare, iti oboseste mana degeaba. Tine un numar de secunde, apoi relaxeaza... si tot asa.


Daca suge bine, poate fi vorba de reflux sau gaze. N-ar fi rau sa discuti cu un medic. Ca sa revii refluxul, copilul trebuie culcat la 30 de grade, pe o suprafata plana, ridicata la un capat. Eu puneam carti sub picioarele patutului de exemplu, sau ridicam cosuletul pe un brat al canapelei cand era cazul.

Refluxul si regurgitarea sunt 2 lucruri diferite: cand ragaie si scoate lapte (chiar in jet) regurgiteaza. Cand are reflux ii vine aciditate pe gat. Ca si la oamenii mari, poate fi chinuitor.

Poti incerca sa tii copilul intr-un wrap dupa masa, ajuta si la eliminarea gazelor si se si linisteste foarte repede, simtindu-te aproape.

Vezi intrebari din: