Cauta

Baietel de 11 luni, merge fara sprijin, dar cu talpa unui picior spre exterior

Sabina a intrebat pe 21.03.2017

Baietel de 11 luni, merge fara sprijin, dar cu talpa unui picior spre exterior si se vede arcuirea mai mult la un picior decat la altul. Ce se intampla?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

In general, fiecare bebelus care incepe sa se ridice in picioare si sa faca primii pasi, din cauza efortului muscular, poate prezenta unele nesemnificative dar vizibile, pozitii ale unor segmente ale membrelor inferioare, semne care dispar pe parcurs, pe masura ce grupele musculare respective capata tonusul normal.

De asemenea, in perioada primelor luni de viata, mama care-si ingrijeste bebelusul, cat si medicul de familie, care-i face controlul periodic (pe etape), ar fi putut observa usor daca bebele are sau nu acelasi numar de pliuri cutanate si simetrie la nivelul coapselor - fata posterioara si daca proba (bebele fiind asezat ventral adica "cu fata in jos" cu membrele inferioare apropiate in paralel) a aratat ca sunt egale: deci calcaiele la acelasi nuvel sau nu. Daca totul a fost normal nu ar trebui sa va faceti probleme.

Daca sunt, totusi, dubii medicul care examineaza copilul acum ar trebui sa recomande o radiografie de bazin. Aceasta putea sa fie in masura sa stabileasca si in primele luni de viata diagnosticul!

Astept raspunsul la aceasta situatie sau medicul copilului sa faca un nou consult medical. Mama nu poate fi altfel linistita!
Sanatate!

Stefan
a raspuns acum 3 ani

Bebitza mea are 5 saptamani si, conform indicatiilor de pe externare in loc de ecografia de sold, am mers la un ortoped sa-i vada soldurile si piciorusele.

Ce am citit in postarea ta, Sabina, am regasit in explicatiile consecintelor displaziei de sold netratata in faza incipienta. Incearca sa ii masori picioarele si vezi daca sunt egale. Dar cel mai bine mergi la un ortoped ca sa te lamureasca si sa trateze cat inca e bebe mic sa nu aiba efecte fatale de-a lungul vietii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/