Cauta

Am un copil in varsta de 5 luni.As dori sa stiu ce fructe si ce legume pot sa ii dau acum. Programul meselor pe zi (orele). Va multumesc.

anca a intrebat pe 01.06.2012

3 raspunsuri

oana_camelia
a raspuns acum 8 ani

Scuza-ma, la pediatru nu mergi?

elapaula
a raspuns acum 8 ani

Depinde cum si cu ce ati inceput diversificarea. Se introduc treptat numai un aliment nou de exemplu o leguma pe saptamana. Niciodata nu se dau 2 alimente noi intr-o saptamana. Daca ati inceput cu supa de zarzavat strecurata, urmatoarea saptamana ii introduceti morcovul pasat in cantitati mici care cresc pe parcursul saptamanii, urmatoarea saptamana ii introduceti si patrunjelul radacina pe care il dati impreuna cu morcovul pasat si tot asa ii introduceti si celelalte legume. La fructe la fel daca ii dati suc de fructe introduceti cate putina pulpa de fructe pana ajunge treptat sa manance un fruct intreg la o masa care poate fi combinat cu cereale sau biscuiti fara gluten. Biscuitii simplii si fainoasele sunt permise dupa 6 luni jumatate. Inlocuiti mai intai treptat masa de legume, si apoi masa de fructe in sensul ca la inceput bebe primeste putina supa cu zarzavat si completare lapte pana ajunge sa manance numai supa cu zarzavat sau pireu de legume fara a mai primi completare lapte. In rest, bebe poate manca numai laptic la cerere daca il alaptati.

anca
a raspuns acum 8 ani

Va multumesc pentru raspunsuri. La 4 luni am mers la pediatru si am inceput diversificarea dupa un program. Cand am postat intrebarea bebeul meu avea 5luni si doream sa stiu cum procedeaza si alte mame. Va multumesc.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările