Cauta

Ri artere uterine.

Ana a intrebat pe 22.07.2016

Am 32 de ani, sarcina 13 sapt si 2 zile. La eco morfofetala, fatul se prezinta foarte bine. Dar, la artere uterine am RI 0,84, PI 2,19- uterina dreapta si RI 0,86, PI 2,61-uterina stanga.

Concluzii: velocimetria arterelor este factor de predictie pt disgravidia de ultim trim.

Ma sperie acest fapt, mai ales ca am mai pierdut 2 sarcini, prima din cauza triplodiei fatului la 18sapt, a doua la 8 sapt sarcina cu ou clar.Nu am avortat spontan, ci a trebuit sa fac chiuretaj cu anestezie generala. Analize genetice bune, si eu si sotul.

NU am mutatiile pt trombofilie. PT, APTT, Fibrinogen- bune.

La sarcina prezenta am luat Crinone gel de 80mg de la 6 sapt, avand mici sangerari maronii si dureri slabe. Acum, dupa eco, mi-a dat Duphaston 10mg*2/zi oral, pt ca Crinone vaginal imi crea disconfort, usturime la introducere.

Este de ajuns acest tratament ca sa pot duce sarcina la bun sfarsit? Ce as mai putea face? Ma ingrozeste gandul ca s-ar putea sa pierd un fat sanatos in ultimul trim. Multumesc!

3 raspunsuri

Riscurile sunt de hipertensiune indusa de sarcina si de restrictive de crestere intrauterina, posibil cu o nastere prematura, dar probabilitatea de a pierde sarcina (monitorizata) este mica! Ce puteti lua este Aspenter cate un comprimat pe zi pana la 32 saptamni de sarcina care poate reduce riscul complicatiilor, dar sunt controverse inca daca este foarte eficient sau nu!

Ana
a raspuns acum 4 ani

Multumesc! Aceste riscuri sunt inerente, sau exista poibilitatea ca sarcina sa decurga normal, fara hipertensiune, prematuritate etc. Adica, printr-o minune, tensiune de pe uterine poate reveni la normal?

Ana
a raspuns acum 4 ani

Am aflat de curand ca voi avea baietel. Sunt ingrijorata pt ca pe prospectul Duphaston si in carti se precizeaza ca exista un risc mare de hipospadias la baieteii ai caror mame au luat progestattive in sarcina. Am 19 sapt de sarcina si iau progestative de la 6 sapt. Crinone gel 2 dela 6 la 8 sapt, apoi Dupahston 2/zi de la 8 sapt pana in prezent. Cat de real este acest risc? Se poate vedea ecografic hipospadiasul in sarcina? La 17 sapt am facut amniocenteza. Astept rezultatul.

Inca o problema! La ecografia pt amniocenteza, dr mi-a spus ca am cativa noduli fibromatosi, dar sa nu-i bag in seama pt ca nu ne vor face probleme!? Am rams uimita, pt ca am facut multe ecografii pana la aceasta varsta, ultima cu o luna inainte, la 12 sapt de sarcina pt morfofetala de trimI si nu mi-a zis nimic de noduli. Oare pot aparea asa repede, in 4 sapt??? Eu cred ca au aparut din cauza Duphastonului. Voi face fibroame de-a lungul sarcinii sau dupa? Multumesc!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/