Cauta

Lichidul in exces in sarcina, obligatoriu malformatii ale fatului?

cryssa a intrebat pe 17.10.2013

As vrea sa va intreb daca este ceva grav in cazul in care: am 26 de saptamani de sarcina, fat unic, morfologie facuta la 21 de saptamani din care a reiesit ca fatul este ok are miscari de deglutitie, lichid in stomac etc, iar la 22 de saptamani la dr. meu a reiesit ca am lichid in exces, dar lichid in stomac. La 25 de saptamani la control a reiesit acelasi lichid in exces si fara punga gastrica, desi aceasta a fost prezenta la toate ecografiile. Fatul la 25 de saptamani cantareste 1 kg, deci in limite chiar peste. Acum dr. meu a zis ca nu este ok si banuieste o atrezie de esofag, insa eu nu inteleg cum ar fi luat in greutate bebe daca nu se hranea corespunzator?

A zis sa vin sa ma interneze sa mi faca alte investigatii. Imi este foarte teama de ceea ce urmeaza, mentionez ca pana acum 26 de saptamani am luat doar 5 kg si burta nu este mare (ceea ce este specific la hidraminos). Am 33 de ani, rh neg (fac regulat aditivii), hipertensiune (tratam de la 2 luni cu Dopegyt). Daca puteti sa ma lamuriti ar fi perfect. Multumesc.

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Este necesar sa fiti evaluata intr-un serviciu unde exista specialisti in medicina materno-fetala. Controlati-va tensiunea arteriala, nu uitati sa dozati anticorpii anti D, faceti imunoglobulina anti D la nastere daca fatul e Rh pozitiv si ideal, faceti si la 28 de saptamani. Va doresc succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/