Cauta

Este periculos, daca am luat Eskazole 400mg si acum am facut un test si sunt insarcinata?

Gabriela a intrebat pe 15.06.2014

Am luat Eskazole 400 mg, 10 tablete pentru tratamentul giardiei. Cand am inceput tratamentul mi-am facut un test si mi-a iesit negativ, dar ieri am facut altul si mi-a iesit pozitiv - in timpul tratamentului m-am protejat, dar se pare ca eram insarcinata de la primul test doar ca nu mi-a iesit.

Tratamentul a fost 5 zile, 10 zile pauza si apoi iar 5 zile de Eskazole. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, sunt disperata!

Pe prospect scrie ca trebuie evitata sarcina dar nu am stiut ca sunt insarcinata. As avea cam 3-4 saptamani, dupa calculul meu.

5 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Am sa va rog sa imi dat mai multe date. Cand a fost ultima menstruatie? Cand ati luat tratamentul, cand ati facut testele (datele exacte)? Ati facut o ecografie de sarcina?

Care a fost rezultatul? Stiu ca medicamentul acesta trebuie evitat in sarcina, totusi la dumneavoastra cred ca sarcina era foarte incipienta si mai mult, daca fatul are anomalii se poate vedea la ecografia morfologica in trimestrul I sau la 20 de saptamani.

Probabilitatea ca fatul sa aiba anomalii din cauza acestui medicament este mica, dar nu neglijabila, de aceea e important ca evaluarea fetala sa fie facuta de cineva cu experienta.

gabriela07
a raspuns acum 6 ani

Ultima menstruatie a fost in data de 12 mai, tratamentul l-am luat in 23 mai - 5 zile, apoi 10 zile pauza si din 7 iunie am mai luat 5 zile pana in data de 11 iunie.

Chiar azi am mai facut o ecografie si acum am 6 saptamani si 3 zile - pe rezultat scrie: sarcina intrauterina macroembrionara cu embrion vizibil cu CRL corespunzator la 6 SA + 3 zile. vezicula vitelina prezenta. Fara semne de decalare la nivel SG. Anexe de aspect normal. Multumesc!

gabriela07
a raspuns acum 6 ani

Primul test de sarcina l-am facut in data de 22 mai, iar al doilea in 14 iunie.

adriana
a raspuns acum 5 ani

Buna,

Sunt in aceiasi situatie si sunt curioasa daca nu te superi, bebe s-a nascut sanatos? Sunt si eu ingrijorata.

gabriela07
a raspuns acum 5 ani

Buna, bebelasa mea s-a nascut sanatoasa, maine are o luna. Eu am fost la mai multi medici si mi-au zis ca e in ordine, sa fac si dublu test si sa vedem cum iasa, a fost ok. Mergi la mai multi medici si vezi ce iti zic. Multa sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/