Cauta

E normal administrarea de utrogestan in sarcina mai mult de 3 luni?!

andrea mihaela a intrebat pe 22.08.2013

Sunt insarcinata in 17 sapatamani si de la inceputul sarcinii am luat utrogestan deoarece am avut 2 zone de decolare a sarcinii, dar au disparut tot atunci. Dr., acum mi-a zis ca am distanta cam mica dintre col si uter si acum iau 2 pastile pe zi de 200. Mai precizez ca e prima mea sarcina dupa 2 ani de incercari si dupa o operatie de poliomiom gigant (chist) in urma cu 7 ani. Si vreau sa stiu daca e ok sa iau mai mult de 3 luni cat precizeaza pe prospect? Mai ales cu cazul de la tv cu malformatile copilului de la pastilele de mentinere a sarcini. Astept un raspuns. Multumesc.

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Da, puteti lua progesteron pana in trimestrul III conform recomandarilor medicului. Acest tratament este dovedit ca scade riscul de nastere prematura la pacientele cu antecedente. Medicamentul de care vorbiti contine progesteron care este un hormon similar celui produs de corpul uman si nu este o cauza de malformatii. Malformatiile fetale sunt cel mai adesea accidentale si reprezinta exceptia, cei mai multi copii se nasc sanatosi! Ce aveti de facut - ecografiile si bitestul in trimestrul I si ecografia morfologica de trimestrul II. Aceasta din urma are ca scop depistarea malformatiilor fetale importante despre care trebuie sa stim inainte de nastere. Gradul de depistare al anomaliilor depinde de mai multi factori printre care pregatirea medicului care face ecografia, aparatura folosita, pozitia copilului la momentul ecografiei, greutatea mamei.

andreea mihaela
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru raspuns. Am facut si dublu test si triplu si torch si toate au iesit bine. Sper sa fie bine pana la capat si sa nasc un baietel sanatos!

Inga
a raspuns acum 6 ani

Salut, sunt in a 20-a saptamana de sarcina si facand o ecografie mi s-a spus ca am uterul incordat si as vrea sa stiu daca pot folosi Utrogestan200mg pentru relaxarea uterului daca in receta scrie ca se foloseste numai in 1 trimestru. Nu stiu cum sa fac sa fie bine pentru ca la inceputul sarcinii a mai fost asa caz si m-am tratat cu Utrogestan200mg si Spazmozilin si totul s-a normalizat. Nnu stiu cum sa fac.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/