Cauta

Care sunt limitele normale ale tensiunii si pulsului in timpul sarcinii?

Anca a intrebat pe 28.11.2013

Sunt insarcinata in 25 de saptamani. Mi se intampla uneori sa am pulsul ridicat, sau ridicat fata de ce era normal la mine in mod obisnuit. Inainte de sarcina pulsul meu era in jur de 80 si tensiunea 12 cu 7. Tensiunea este aceeasi aproape mereu si din cate stiu este o tensiune buna. Dar pulsul meu creste uneori pana la 106 si poate nu m-ar alarma atat pulsul, cat faptul ca aparatul imi arata ca este puls oscilant. Nu mi-am luat tensiunea decat in perioade in care am stat, nu am facut efort inainte care ar fi putut justifica un puls oscilant.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Nu va ingrijorati excesiv pentru puls. Inima bate mai repede ca sa asigure circulatia bebelusului. Tensiunea arteriala mare este una dintre cauzele cele mai importante de morbiditate in sarcina. Tensiunea NU TREBUIE SA DEPASEASCA 130/90 mmHg. Pulsul poate fi variabil, poate sub 110 bati /minut. Daca simtiti palpitatii mergeti la medic. Anemia de sarcina poate fi o cauza de tahicardie (bataie rapida a inimii).

Cristina
a raspuns acum 6 ani

Acum 4 saptamani. Am avut 148/96 din cauza ca am pus 4 kg in 2 saptamani si ma misc mai greu, iar ieri 141/87. Daca am asa tensiune mare poate sa-i faca rau la bebe? Sunt insarcinata in 33 de saptamani.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/