Cauta

Pot ramane insarcinata, avand ovare micropolichistice?

ELENA a intrebat pe 28.11.2013

Am fost la un control ginecologic la doctorul meu, mi-a facut o ecografie intravaginala mi-a spus ca am ovare micropolichistice si mi-a prescris un tratament homeopatic R20 Dr.Reckeweg picaturi. Mi s-a spus sa iau cate 15 dimineata inainte de masa 15 la pranz inainte de masa 15 seara inainte de mas. Mentionez ca nu am mai avut ciclu din septembrie, acum 2 - 3 saptamani am avut timp de 2 zile niste scurgeri maro urmate de sange, dar putin. Vreau sa imi spuneti daca pot ramane insarcinata cu acest tratament (stimulare ovariana) chiar daca imi lipseste ciclu?

Doctorul mi-a spus ca intr-o luna imi va reveni ciclu. Dumneavoastra ce parere aveti impreuna cu tratamentul asta am inceput si o dieta mi s-a spus sa ma abtin de la fainoase dulciuri si grasimi. Va rog frumos astept parerea dumneavoastra si raspunsul la intrebarea Pot ramane insarcinata cu acest tratament chiar daca nu am ciclu de 2 luni?
pot avea ovulatie?

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Trebuie sa mergeti si la un control endocrinologic. Eu nu cred ca tratamentul homeopatic are vreun efect. Nu este dovedit asa ceva, insa, daca reveniti la o greutate normala, ovulatiile pot fi lunare si veti avea ciclu menstrual regulat. Oricum, trebuie sa va vada un endocrinolog. Aspectul ecografic de ovare polichistice apare la 15% din femei, si nu toate au ceea ce se numeste sindrom de ovare polichistice (SOPC sau PCOS in engleza, daca vreti sa va documentati pe site-uri stintifice). Trebuie sa faceti niste analize endocrinologice pentru glandele hipofiza, tiroida, suprarenale, etc. Pararea mea sincera este sa renunatati la remediile babesti si sa mergeti la un medic specialist care va poate ajuta cel mai mult. Cunostiintele medicale actuale sunt foarte bine documentate si provin din studii pe foarte multi pacient (medicina bazata pe dovezi!) . Reiterez, o dieta sanatoasa (fara grasimi, fainoase, dulciuri) si sport (30 minute de miscare mai alerta pe zi) va va face foarte bine! Va doresc succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/