Cauta

MTHFR pozitiv, cat de grav este?

LOREDANA a intrebat pe 14.05.2015

Buna ziua, intentionez sa am o sarcina si ginecologul mi-a dar sa fac si analiza MTHFR, care a iesit C677T pozitiv- homozigot.

Va rog sa-mi spuneti cat de grav este. Stiu ca tebuie sa ajung la hematolog, dar pana ajung, va rog sa-mi spuneti o parere. multumesc mult!

3 raspunsuri

Daca este singura mutatie pe care o ai este nevoie doar de o suplimentare cu acid folic (este bine sa incepi sa iei de exemplu 1 cp/zi de Femibion 1 sau acid folic de 5mg).

Pentru a sti daca este nevoie de Clexane se fac si alte teste suplimentare si se monitorizeaza pe parcursul sarcinii fluxurile de sange de la mama catre fat dar te vei lamuri cu medicul hematologul daca e cazul de trombofilie si ce doza de anticoagulat ai nevoie pe parcursul sarcinii.

Ana
a raspuns acum 5 ani

Buna,
Am facut si eu analizele pentru trombofilie pentru ca tot pierdeam sarcinile pana la 8 saptamani si mi-a iesit pozitiv MTHAFR si Leiden V, mutatii genetice care duceau la pierderea sarcinilor.

Practic sangele este prea coagulat, gros si blocheaza vasele de sange care ajuta sarcina sa se dezvolte iari sarcina se opreste din evolutie.

Poti duce o sarcina cu un asemenea risc numai cu tratament toata sarcina.

Pana am ramas insarcinata am luat Aspenter si apoi am facut injectii cu Clexane in burta toata sarcin in fiecare zi la aceeasi ora, atentie imediat cum s-a pozitivat testul de sarcina este foarte important sa se inceapa tratamentul cu Clexane.

La Clexane s-au adugat si altele Utrogestan, ovule de 200mg. de 3 ori pe zi, Femibion 1. A fost greu dar am reusit sa ajung cu sarcina la 38 de saptamani. Am nascut prin cezariana o fetita de 3.Kg. Este sanatoasa si acum are 7 luni si o greutate de 8 Kg.

Iti doresc sa descoperi exact problema si sa ai un bebelus sanatos. Iti trebuie un doctor ginecolog cu experienta in asemenea cazuri ca sa te poata ajuta, sa-ti monitorizeze foarte bine sarcina.

LOREDANA
a raspuns acum 5 ani

Va multumesc pentru raspunsuri!

Doamne doctor, acid folic iau cam de 2 ani de cand ma pregatesc pt bebe.

Ana, ideea este ca nu pot lua Aspenter pentru ca imi este interzis de la hematologie deoarece am o usoara trombocitopenie, dar fara a se cunoaste cauza si fara un tratament specific.

Iar aspirina creste riscul de sangerare cand exista un nr de trombocite mai scazut. Of.


Practic nu inteleg cum pot avea in acelasi timp si risc de sangerare (trombocitopenie) si risc de trombofilie? Mi-e teama sa iau aspenter...
Ana, tie care gena ti-a iesit pozitiva? MTHFR C677T sau A1298C? Multumesc mult!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/