Cauta

Dupa cat timp pot ramane insarcinta, dupa o operatie de tumoare?

Liliana a intrebat pe 26.01.2014

In primul rand ii multumesc din suflet doamnei doctor Panaitescu pentru raspunsuri. Am avut o tumoare de 15 cm, de care am fost operata pe 8 ianuarie, in urma operatiei mi s-a extirpat ovarul stang.

Doctora din spital (mentionez ca locuiesc in Germania si aici am fost operata), mi-a spus ca dupa 3 luni pot sa raman insarcinata, dar sunt putin reticienta, deoarece operatia pe burta este totusi mare, in momentul sarcinii burta creste, normal, nu afecteaza operatia?

Nu stiu, intreb si eu, poate ca sunt putin paranoica.

Oricum imi dau silinta sa ma recuperez repede. Si mai am o intrebare, care logic se leaga de cealalta intrebare, dupa cat timp pot avea contact sexual cu sotul?

Sincer sunt si putin speriata, deoarece am 38 de ani si cu un ovar, nu stiu cat de repede pot avea si eu un copil, pe care mi-l doresc de ceva vreme, dar care din pacate am dat in alte probleme.

Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat.

Cu respect Liliana Cioc.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Ma bucur ca ati facut operatia si ca totul a fost ok. Cum a iesit rezultatul biopsiei? In legatura cu contactul sexual, cred ca o perioada de 2-3 saptamani este suficienta avand in vedere ca operatia nu a vizat uterul sau vaginul.

Despre sarcina, probabil ca e suficient 3-4 luni de asteptare. La interventie s-a extirpat tot ovarul?

Trebuie sa mai luati in considerare ca puteti la orice moment sa faceti o recoltare de ovocite dupa o stimulare prealabila ca sa va asigurati ca puteti avea copii. Solicitati medicului dvs un consult la un specialist in medicina reproductiva. Multa sanatate si daca aveti orice intrebari nu ezitati sa ne scrieti!

Liliana
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Rezultatul autopsiei, pot sa va spun ca nu a fost malign, in schimb mi-au spus ca trebuie sa fac controale din 3 in 3 luni. Da, mi s-a extirpat ovarul stang in totalitate, pentru reproducere mai am ovarul drept care este curat. Chiar Marti am fost la controlul ginecologic si doctora mi-a spus ca totul este bine. Ce m-a surprins pe mine, si de aceea doresc sa comunic cu dumneavoastra, este faptul ca doamna doctor mi-a zis ca pot deja sa am contact sexual si sa raman insarcinata.

Eu imi pun un semn de intrebare, deoarece operatia totusi a fost mare pe burta si am doar 22 de zile de la operatie, abia a um incepe sa ma manance, ca semn ca se inchide si ma recuperez.

Oricum din punct de vedere sexual si eu si sotul suntem putin reticienti deocamdata. Eu m-am gandit sa astept sa imi vina prima menstruatie si apoi, deoarece pana acum nu mi-a venit, asta am inteles ca din cauza anesteziei si a operatiei.

Va multumesc anticipat pentru rabdarea pe care a abordati privind citirea e-mail-urilor.

Cu respect

Liliana Cioc

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/