Cauta

De ce nu raman insarcinata, daca medicii mi-au spus ca sunt in regula si eu si sotul?

Denisa a intrebat pe 27.04.2015

De aproape 2 ani incercam sa concepem un copil si nu reusim nici cum. Eu am fost la diferiti medici am facut contoale si ecografe intravaginale si mi-au spus ca sunt in regula, sotul de asemenea a facut analiza de spermograma si a iesit ok, nu am luat niciodata pastile anticonceptionale si am avut niciodata avorturi.

Ce sa mai facem? Imi urmaresc perioada fertila intotdeauna, dar degeaba, am ciclul regulat de 28 de zile.

Eu nu fumez, nu am fumat niciodata, dar sotul meu fumeaza,sa fie aceasta cauza oare? Va rog spuneti-mi ce sa mai fac! Va multumesc!

2 raspunsuri

Cauzele infertilitatii sunt multiple, unele pot fi verificate prin diverse teste altele nu - cel putin cu ceea ce stim medical in momentul de fata; cam 30% din cupluri raman cu infertilitate idiopatica adica de cauza necunoscuta.

Din ceea ce ati spus nu stiu daca ati verificat si permeabilitatea trompelor si teste suplimentare ale spermei cum sunt testul Marr si halosperm.

Daca tot nu se identifica o cauza se parcurg mai multi pasi in vederea obtinerii sarcinii cu monitorizarea si eventual stimularea ovulatiei si contact dirijat.

Pasul urmator este inseminarea intrauterina iar ca ultim tratament ramane fartilizarea in vitro daca nimic altceva nu va ajuta sa obtineti sarcina!

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Nu, nu cred ca fumatul este cauza, din moment ce spermograma e ok, insa, e vreunul dintre voi stresat? Va stresati mult tocmai din caua asta? In ziua de azi a devenit una din cauzele infertilitatii.

Incearca sa va linistiti, nu stiu, ma gandesc ca poate sa faceti ceva sport, sa fiti mai activi, asa va mai dezmortiti organismul sau sa plecati intr-o vacanta unde sa fiti doar voi 2 si sa uitati de toate, e doar o parere. Succes va doresc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/