Cauta

De ce am facut trombofilie (hipercoagulare a sangelui) si am pierdut sarcina la 6 saptamani? Ca nu am luat acid folic inainte sa raman?

Mihaela a intrebat pe 14.06.2013

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Diagnosticul de trombofilie vi l a pus medicul hematolog? Il aveati inainte de sarcina? Trombofiliile sunt invinuite in exces pentru pierderea de sarcina in trimestrul unu. Cea mai frecventa cauza de pierderea a sarcinii in trim I sunt anomaliile genetice ale produsului de conceptie - anomalii incompatibile cu viata si care sunt un accident intamplator (75% din cazurile de pierdere de sarcina)! A doua cauza este deficienta corpului galben si poate fi tratata prin administrare de progesteron. Alte probleme sunt mai rare. Studiile mai noi arata ca trombofiliile sunt rare ca si cauze de oprire a sarcinii in evolutie. Daca aveti peste 2 sarcini pierdute trebuie sa faceti investigatii mai amanuntite. Puteti, la sfatul medicului, lua acid folic in doza mai mare. Discutati toate lucrurile acestea cu medicul dumneavoastra. Va doresc succes!

Mihaela
a raspuns acum 7 ani

A fost prima sarcina (s-a oprit din evolutie), am 31 de ani, nu am fost la medicul hematolog, nu stiu daca il aveam inainte de sarcina. Diagnosticul de la laborator a fost "Fragmente deciduale cu arii necrozate", l-am intrebat apoi pe ginecologul meu care a fost cauza, mi-a raspuns Hiperhomocisteinemia, acum iau acid folic la recomandarea dansului timp de 3 luni.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/