Cauta

Arefamul si ovulatia!

Adina89 a intrebat pe 09.10.2016

Buna. Sunt noua, acum mi-am facut cont si inca nu prea ma pricep pana ma obisnuiesc. As avea nevoie de un sfat daca ma poate ajuta cineva. De 3 luni incerc sa concep un bebe dar am cateva chisturi pe ovare. Medicul mi-a spus sa iau Arefam progesteron din a 15-a zi a ciclului timp de 10 zile o pastila seara inainte de somn.

Eu i-am spus medicului ca din cate stiu Arefamul se ia inainte de ovulatie daca nu el o inhiba dar el a spus ca ovulatia o am in ziua 14.

Eu am un ciclu tarziu odata la 32 zile si luna aceasta a fost prima luna in care mi-am facut teste de ovulatie si am constatat ca ovulatia o am in ziua 18 chiar 19.

Am luat pana acum 2 luni de Arefam si posibil ca am inhibat ovulatia. Luna aceasta nu am mai luat Arefamul din ziua 15, dar as vrea sa il iau maine fiind ziua 21 si trecand ovulatia. Intrebarea mea e cate pastile sa iau acum? Daca iau tot 10 ciclul meu va veni la 37 zile si nu as vrea sa mi-l dereglez atat de tare deoarece dupa ce opresc Arefamul numai a 7-a zi imi vine.

Daca iau 5 e ok? Pe medic nu pot sa il sun, nu raspunde la tel si nici nu mai doresc sa merg la el pt. ca eu i-am spus ca ovulez a 18 zi si el imi dadea Arefamul tot din ziua 15 ca sa nu imi creasca chisturile. Parca nici nu ia pasat ca eu i-am spus ca imi doresc un bebe. Va multumesc!

1 raspunsuri

Arefamul se ia obligatoriu dupa ovulatie si minim 10 zile - menstra in mod normal nu trebuie sa inceapa la mai putin de 14 zile de la ovulatie si cel mai adesea nu e modificata de Arefam pe cicluri ovulatorii deci daca nu va fi sarcina ar trebui sa fie tot la 32 de zile!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/