Cauta

Analize hormonale.

ANKA34 a intrebat pe 27.05.2014

Buna, sunt noua pe site si as dori sa ma ajute cineva care poate a trecut prin aceeasi situatie ca mine.

Dupa nenumarate vizite la ginecolog pentru a depista de unde vine problema ca nu raman insarcinata, am hotarat sa imi schimb dr.


Am ales o doctorita din Cluj care mi-a fost recomandata de alte cunostinte, doamna dr. dupa 3 vizite la cabinet mi-a recomadat sa fac o serie de analize hormonale.

In ziua 14: fsh,lh,estradiol, tsh, prolactina, testosteron liber

In ziua 21:
fsh, lh,progesteron, 17 hidroxiprogesteron, dhea-s,androstendion, amh

Am primit momentan doar rezultatele din ziua 14:

THS- 1.58( intervaluk de referinta 0.27-4.2)
Prolactina-26.1(1.2-19.5. , menopauza: 1.5-18.5)
Estradiol-38.4(faza foliculara:30-100, faza ovulatie:100-400,faza luteala:60-150,menopauza:<18
Fsh-7.55(faza foliculara:3.5-12.5,ovulatie:4.7-21.5,faza lutheala-1.7-7.7,postmenopauza25.8-134.0)
Lh-22.4(faza foliculara-2.4-12.6,faza ovulatie14.0-95.6,faza lutheala-1.0-14.0,postmenopauza-7.7-58.5
Testosteron liber-3.46( varsta fertila<4.1pg/ml,administrare de contraceptiveorale:0,3-2 pg/ ml, menopauza :0.1-1.7 pg/ml

Cam astea sunt rezulatete primite momentan. Astept si rezultate din ziua 21.

Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva pareri la interpretare.

10 raspunsuri

Diana Cocei
a raspuns acum 6 ani

Analizele pe care le-ati efectuat in ziua 14 sunt analize care trebuie efectuate pe ceea ce se numeste peak ovulator ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa aveti o ecografie care sa ateste faptul ca este vorba de un ciclu ovulator si ca sunteti foarte aproape de acest moment.

Daca nu ati efectuat acea ecografie practic nu sunt niste analize foarte elocvente.

La fel si analizele din ziua 21 cand Progesteronul are semnificatie numai daca ovulatia s-a produs cu 7 zile anterior, respectiv in ziua 14.

Rezultatul Estradiolului dvs. poate atesta faptul ca nu aveti ovulatie in ciclul respectiv sau, din contra, tinand cont de valoarea LH-ului ca ati ovulat deja.

Ar fi foarte important sa efectuati anumite analize in ziua 2, 3 sau 4 a ciclului menstrual si anume: FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Prolactina, AMH, rezultatele lor putand evidentia mult mai clar rezerva dvs. ovariana.

De asemenea, ar fi util sa efectuati si o ecografie in acele zile pentru ceea ce se numeste AFC - numaratoarea foliculilor primordiali.

Unul dintre cele mai importante lucruri si un aspect asupra caruia insist pentru ca il consider prioritar, este sa alegeti intotdeauna un specialist in probleme de infertilitate (un medic ginecolog cu supraspecializare in reproducere umana asistata).

corina
a raspuns acum 6 ani

Prolactina mare si estradiolul mic, zic eu.

steluta
a raspuns acum 6 ani

Cum se numeste doctorita. As dori sa merg si eu la o consultatie, si noi ne dorim un bebe si nu apare si as vrea si alta parere! Multumesc.

ANKA34
a raspuns acum 6 ani

Este o dr. din Cluj - Mironiuc Clara.

ANKA34
a raspuns acum 6 ani

Si mie mi-a fost recomandata de cineva si am zis sa incerc, sa aflu si alta parere, la problema mea.

Incearca sa iei legatura cu ea, poate te poate ajuta.

Steluta
a raspuns acum 6 ani

Multumesc Anca, dar gasesc pe net un nr de tel?Are cabinet, eu sunt din Suceava si as dori sa ma programez ca sa merg in luna iulie! Multumesc oricum!

ANKA34
a raspuns acum 6 ani

Da, gasesti nr pe net, are cabinet particular in Cluj. Programarile se fac la inceputul lunii pentru luna urmatoare. Deci, nu cred ca o sa reusesti sa ajungi la ea in iulie. Incearca sa suni la cabinet totusi si poate a renuntat cine la programare si te poate programare. Incearca sa vorbesti direct cu doamna doctor si vezi ce iti zice. Succes!

Steluta
a raspuns acum 6 ani

Multumesc mult!

flower
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua! Am o mare rugaminte la dvs.,va rog sa-mi spuneti daca aceste analize hormonale facute in ziua a 3 -a menstruatiei sunt bune.

estradiol 38.00 valori normale estradiol f.f =12.5-16.6,f.ov=85.8-498,f.L=43.8-211 Postm=5.00-54.7
FSH 23.87 valori normale FSH Premenopauza f.f 3.5-12.5,ov=4.7-21.5,f.l 1.7-7.7 Postmenopauza 25.8-134.8
testosteron 0.176 interval de referinta 0.06-0.82/ng/ml
prolactina 253.2 interval de referinta 102-496/mIU/ml
LH 14.69 valori normale f.f 2.4-12.6 uUI/ml ;ovul14.0-95,6 uUI/ml; f.l 1.0-11.4 uUI/ml. Postmenopauza 7.7-58.5 uUI/ml

Va multumesc anticipat si multa sanatate!

DariaMaria01
a raspuns acum 3 ani

Buna,

Sunt noua pe site si am nevoie de ajutor in privinta analizelor medicale. In ziua a treia a ciclului menstrual am facut analizele hormonale (recomandat) si mi-a iesit 9,5 mu/ml din cate am inteles de la doctorita (nu mi-a explicat bine) sunt prea multi hormoni, dar nu mi-a explicat de ce si ce inseamna. Va rog sa ma ajutati. Este bine sau nu? Ce inseamna asta in a treia zi de ciclu menstrual? Pot avea copii (imi doresc foarte tare)? Multumesc!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/