Cauta

Sigilarea dintilor la copii

mada_s18 a intrebat pe 07.08.2017

De la ce varsta putem sigila dintii copilului? Exista o varsta minima?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Starea de sanatate a dentitiei copilului trebuie asigurata de o igiena corecta si permanenta chiar din perioada eruptiei dintilor de lapte. O metoda ajutatoare reprezinta administrarea de tablete de flouor (dozajul il stabileste medicul copilului, in functie de varsta).

Daca totusi apar anumite gropite sau santuri (mai frecvent pe premolari si pe molari, mai putin pe ceilalti), care predispun la retentia de resturi alimentare si bacterii si, deci, predispozitie la carii, medicul stomatolog dupa un examenn amanuntit este in masura sa recomande "aplicarea metodei de sigilare a dintilor" (adica aplicarea unui strat de gel protector care astupa toate aceste denivelari si protejeaza smaltul dintilor impotriva cariilor).

Metoda este simpla, usoara, nedureroasa si nu schimba culoarea dintelui. Asadar metoda se poate aplica oricand hotaraste medicul stomatolog, fara probleme.

Pentru orice nelamuriri puteti reveni oricand!
Sanatate!

Medic Stomatolog Andra Custura
a raspuns acum 3 ani

Buna seara,

La 6 ani cand apar primii molari definitivi va recomand sa mergeti sa le sigilati dintii. Igiena in aceasta perioada de varsta nu este foarte riguroasa si atunci se pot caria foarte repede dintii noi aparuti. Seara frumoasa!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/