Cauta

Este adevarat ca exista cazuri de hidrocefalie inoperabile?

Vasile Violeta a intrebat pe 29.04.2010

Am o nepotica de 6 ani care a fost dignosticata inca de la nastere cu hidrocefalie(dupa spusele medicilor inoperabila). S-a dezvoltat absolut normal nedezvoltant nici o deficienta, mai putin capul, care oricum de la nastere este mai mare in circumferinta decat al unui copil normal. Urmeaza un tratament medicamentos, dar nu inteleg de ce medicii le-au "taiat" parintilor aripile inca din prima zi spunandu-le ca va trai atat cat va vrea Dumnezeu ptr. ca nu se poate opera. Este adevarat ca exista cazuri de hidrocefalie inoperabila?Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns deaorece fetita are frecvent dureri de cap, somnolenta, stari de voma,apetit scazut, lucruri care ma ingrijoreaza,mai ales ca parintii au ajuns intr-un stadiu in care refuza practic realitatea si pun aceste simptome pe seama altor boli care de fapt nu exista. Va multumesc anticipat!

1 raspunsuri

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Hidrocefalia acumulare de lichid cefalorahidian in interiorul creierului.
In timp ce multe cazuri de hidrocefalie nu au o cauza care sa poata fi determinata, exista totusi anumite evenimente care pot declansa hidrocefalia: hemoragia craniana, infectii, traume, tumori, probleme vasculare sau defecte structurale in creier. Unele din acestea pot apare in cursul vietii intrauterine, altele pot fi evenimente petrecute dupa nastere, iar o mica parte din acestea sunt pur si simplu mostenite genetic.

Din pacate nu toate cauzele pot fi rezolvate si de aceia sunt si hidrocefalii inoperabile.
Pt acestea se folosesc asa numitele sunturi care canalizeaza fluidul dinspre ventricule spre cavitatea abdominala sau cea toracica sau chiar in cea miocardica.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările