Cauta

Ce fac daca inca mai face pipi noaptea la 8 ani?

tiuca iuliana a intrebat pe 27.04.2010

1 raspunsuri

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Copilasul tau sufera de enurezis nocturn - udarea patului in timpul noptii (scaparea involuntara de urina in timpul somnului).

Trebuie sa incerci sa reduci cantitatea de lichide oferite micutului tau noaptea si inainte de culcare si, totodata, inainte sa il pui la somn sa il trimiti sa urineze.

Incearca sa vezi cand anume face in pat noaptea si daca iti dai seama aproximativ la ce ora, trezeste-l si roaga-l sa mearga la baie.

Ar mai fi asa-numita alarma de noapte - consta intr-un dispozitiv, ce prezinta un senzor care declanseaza o alarma atunci cand copilul incepe sa ude patul. Alarma trezeste copilul. El ar trebui sa se trezeasca si sa se spele.

Cu trecerea timpului, ar trebui sa se trezeasca destul de repede pentru a termina de urinat la baie. Copilul ar trebui sa porneasca dispozitivul inainte de culcare si sa-l reporneasca, daca acesta s-a declansat.

Alarmele sunt de obicei folosite pana cand copilul a avut patru saptamani in care nu a udat patul.

Daca toate aceste metode dau gres ar trebui sa te gandesti si la un tratament medicamentos, dar ai rabdare, de obicei alarma de noapte da rezultate!

Vezi intrebari din: