Cauta

Baiat de 6 ani, inceputul clasei 0.

Simona a intrebat pe 23.09.2013

Buna ziua, baiatul meu de 6 ani a inceput clasa 0, odata cu inceperea ei a aparut si o problema, dimineata cand il las plange ca nu vrea sa ramana singur la scoala, ci sa raman si eu cu el, imi ia ceva timp, dar il linistesc, apoi plec. Cand il iau la 12.00 este fericit, incantat de ce a facut la scoala, imi povesteste tot, spune ca a doua zi n-o sa mai planga, insa povestea se repeta deja de 1 saptamana. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa nu mai planga dimineata?

5 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Trebuie sa va ocupati de el, sa-l incurajati in tot ceea ce face - comportament, activitati- colorare - citire desene, povestiri etc.

Discutati si cu educatoarea de la gradinita.

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Ma bucur foarte mult pentru acest progres.

Daca va mai pot ajuta, nu ezitati sa imi scrieti.


Cu drag,
Otilia Stan

Psiholog Otilia Stan
a raspuns acum 7 ani

Buna Simona.

Reactia copilului tau este una normala. Anxietatea de separare se justifica in momentul de fata, avand in vedere ca scoala este un mediu social complet nou pentru el.

Vorbiti zi de zi despre scoala (colectiv, invatatoare), evidentiaza momentele placute pe care le petrece alaturi de colegi si nu uita sa ii amintesti de fiecare data ca dupa cele cateva ore petrecute acolo va reveni acasa.

Nu il certa pentru faptul ca plange, arata-i intelegere si suport, astfel il vei ajuta sa se adapteze mai usor.

simona
a raspuns acum 7 ani

Va multumesc pentru sfaturi, in fiecare zi vorbim de scoala, de aspectele placute, si sunt fericita sa va spun ca de 2 zile situatia s-a schimbat, nu mai plange.

nicoleta70
a raspuns acum 5 ani

La fel, se manifesta la inceput si fetita mea - o incurajam dimineata sa nu mai planga, iar dupa masa de pranz avea un mic cadou drept rasplata si vad ca s-au linistt apele, ea a fost o fire plangaciosa asta pentru ca plangea si la gradinita.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/