Cauta

Cum sa il fac pe copilul meu sa fie mai rabdator si atent?

Irina a intrebat pe 24.02.2015

Am un baietel de 5 ani si jumatate si nu prea are rabdare. Este destul de energic si nu reuseste sa stea mult timp intr-un loc. Daca facem lectii rezista foarte putin apoi vrea sa faca altceva. Se joaca cateva minutele cu o jucarie apoi vrea sa faca altceva. Cum sa il invat sa fie mai rabdator si sa stea mai mult timp facand o anumita activitate?

Va multumesc anticipat,
Irina

1 raspunsuri

Buna ziua,

In primul rand trebuie sa analizati situatia si sa vedeti daca aceasta agitatie il impiedica sa participe la activitatile de la gradinita si cele desfasurate in mediul de viata. Daca acestea sunt afectate incercati sa luati legatura cu medicul de familie care va face o recomandare pentru mai multe investigatii.

In cazul in care aceasta agitatie este doar deranjanta incercati sa ii analizati programul si sa incercati sa il implicati in activitati sportive ( recomandarea principala este inotul) si sa ii asigurati cat mai multe activitati sportive.

De asemenea, observati daca devine mai agitat intr-un anumit context, in anumite zile etc. Exista posibilitatea ca aceasta stare sa apara atunci cand este emotionat, daca vrea sa scape de o sarcina sau nu este sigur de propriile abilitati. Cu siguranta sunt momente in care este linistit asa ca, incercati sa il laudati si sa observati ce anume il calmeaza. Il laudati pentru rabdarea pe care a avut-o.

Jucati-va impreuna si incercati sa ii mentineti atentia pentru o perioada mai lunga. Pe parcurs va puteti retrage din joc pentru a nu deveni dependent de dumneavostra.

Mult succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/