Cauta

Pentru copilul de 1 an apa plata mai trebuie fiarta? La supita folosesc tot apa plata. Este bine?

Teodora a intrebat pe 18.12.2012

Pentru copilul de 1 an apa plata mai trebuie fiarta? La supita folosesc tot apa plata. Este bine?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

In principiu, masurile de sterilizare a veselei bebelului, dureaza pana pe la varsta de 1 an. Prepararea dilutiilor laptelui, a supei si in general a mancarii se face cu apa fiarta, fie de la robinet, fie din fantanile verificate de catre laborator. Apa plata se poate folosi ca atare dupa varsta de 1 an, dar nu toate familiile au asemenea conditii.

gabryyela
a raspuns acum 7 ani

Buna ziua, la ce apa avem sa stiti ca noi nu bem, toata familia bea apa plata si de fiert sincer, eu am fiert-o pana pe la 8 luni dupa am continuat cu apa plata incalzita un pic pentru laptic. Mancarea am facut-o cu apa plata pentru baietel pana la 3 ani. Stam la curte si avem put si suntem racordati la retea, dar cand am folosit apa de la retea pentru o ciorba si cum a inceput sa fiarba am simtit miros de clor, am aruncat apa inlocuind-o cu apa de la put, daca folositi de mult apa de la retea nu simtiti ce simt eu care o pot compara cu apa de la put.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Apa plata chiar credeti ca este cea mai buna? Mai bine achizitionati niste filtre de calitate care se instaleaza pe teava inainte de a ajunge la robinetul din bucatarie. Tot sistemul costa undeva la 400 RON, iar filtrele trebuie schimbate la anumite intervale de timp. Eu sunt foarte multumita, chiar este o diferenta intre apa de la bucatarie si cea de la chiuveta din baie. Pe vremea cand faceam promotii in diverse hipermarket-uri am vazut cum este depozitata apa sau cum se receptioneaza. De cela mai multe ori sta in curte sub directa lumina a soarelui. Oare cata lume stie ca sticla de plastic sub directa lumina a soarelui se descompune in lichidul pe care il contine? Bine ca ferim copiii de ustensilele care contin BPA, ca mai apoi sa asimileze din apa plata.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/