Cauta

Bebe are probleme cu somnul

Andreea a intrebat pe 13.08.2017

Buna ziua! Am o fetita de 3 luni si de cand s-a nascut se trezeste des noaptea (o data la 1-2 ore) programul ei fiind asa (cu aproximatie):
Seara adoarme pe la ora 22:30-23:00, dupa care se trezeste cum v-am spus. Vrea sa fie luata in brate si vrea san pana adoarme inapoi. Asa face pana dimineata in jur de ora 9. M-a epuizat!
Apoi o ora de joaca, o ora de somn. Si pana seara are perioade scurte de cate jumatate de ora de somn. Adoarme singura.

Cum as putea sa fac un program sa poata dormi mai linistit si mai rar pe timp de zi si noaptea sa fie somnul mai lung?

Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Este adevarat ca bebele poate fi alaptat la san la cerere, indiferent de orar, dar treptat acesta trebuie obisnuit cu un program cu ore fixe (la inceput din 3 in 3 ore, apoi treptat din 4 in 4 ore), caci la 5-6 luni incepe diversificarea, care trebuie administrata dupa un asemenea program.

Deci cautati si treceti-l la un asemenea program si el va trebui sa suga suficient (pana se satura), dupa care va adormi si nu se va trezi mai repede fiind flamand.

Bebele se trezeste des atunci cand:

- fie nu a supt suficient;
- fie temperatura din camera este peste limita normala (cum este in aceasta vara torida);
- fie nu este suficient de obosit (nu a facut plimbari cu caruciorul in aer liber, usoare miscari ale membrelor superioare si inferioara, exercitii fizice si jocuri.

In perioadele de veghe (dintre mese) reanalizati-i programul, aplicati ce nu ati facut pana acum si veti vedea ca fetita, daca suge suficient la fiecare masa isi va regla si somnul si ritmul de alimentare si va ramane si dvs. timp pentru odihna.

Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/