Sfaturi pentru un picnic reusit cu copiii

/ / Modificat: 2018-08-30
Sfaturi pentru un picnic reusit cu copiii

Nu este un secret ca celor mici le place sa petreaca timp in aer liber. Daca vremea permite, in timpul saptamanii, dupa gradinita sau scoala si mai ales in weekend, cateva ore petrecute in natura nu numai ca ii vor da prichindelului tau ocazia sa alerge liber prin iarba, sa simta textura pamantului sub picioare si sa absoarba niste vitamina D, dar te vor relaxa si energiza si pe tine, asa ca profita cat inca mai este vara si mergi cu copilul tau in parc, in padure, sau de ce nu in curtea casei!

Daca crezi ca ai nevoie de un pretext pentru a iesi din casa, atunci un picnic la iarba verde este cel mai bun motiv sa va bucurati de vreme si de mediul inconjurator.

Iata ce ar trebui sa stii pentru a organiza un picnic reusit cu copiii:

Mancarea pentru picnic

Desi poate fi tentant sa planifici un picnic plin de feluri de mancare complicate, care sa necesite mult timp de pregatire, in realitate cu cat mai simpla este mancarea, cu atat mai mult cel mic se va bucura de ea.

Incearca sa pregatesti cateva sandvisuri micute ca si gustare la picnicul vostru, insotit de legume proaspete cum sunt rosiile cherry, fasii de ardei gras si capia si bastonase de castravete, iar ca desert, fructe dulci si aromate cum sunt piersicile, pepenele sau fructele de padure si capsunile. Lasa-l pe cel mic sa te ajute sa impachetezi mancarea pentru picnic, va fi entuziasmat. Copiii mai mari pot sa isi impacheteze propria lor mancare in rucsac.

Daca iti doresti totusi mancare mai sofisticata pentru timpul vostru petrecut afara, atunci incearca o salata rece de paste, care este gustoasa si usor de transportat, sau rulouri de pui cu avocado, sanatoase si delicioase. Nu uita sa iei cu tine suficienta apa, cat sa nu ramana nimeni nehidratat.

Lucruri indispensabile pentru un picnic reusit

Vei avea nevoie de cateva lucruri indispensabile atunci cand mergi la picnic si de alte cateva optionale, dar care iti vor fi de mare ajutor:

  • Patura - chiar daca puteti manca si in locuri special amenajate, cu masute si bancute, patura ramane indispensabila nu doar pentru a intinde bunatatile din cosul de picnic, dar si pentru ca bebelusul sa aiba un loc unde sa mearga de-a busilea sau ca toddlerul sa se poata tolani la soare;
  • Un set de picnic sau farfurii de plastic, tacamuri, pahare si servetele umede;
  • Gel anibacterian;
  • Servetele umede;
  • Spray sau plasturi impotriva insectelor;
  • Saci de gunoi;
  • Lotiune cu factor de protectie solara pentru copiii, dar si pentru tine.

Activitati distractive pentru copii

Poate ca mancarea si bautura sunt importante cand mergeti la picnic, dar nu sunt singurele lucruri importante pe care trebuie sa le planifici. Copiii au nevoie de activitati distractive, care sa ii puna in miscare si sa nu ii lase sa se plictiseasca niciun moment.

Ia cu tine o boxa portabila, ascultati muzica si faceti o competitie de dans. Si mai ai nevoie de o minge, de un kit pentru baloane de sapun, de o coarda, de un binoclu (ca sa studiati plantele si pasarile din jurul vostru). Un pachet de carti sau un joc de remy nu ar strica, daca le poti lua cu tine.

Citeste si: La picnic cu copiii - 8 activitati distractive

Locurile ideale pentru picnic

Cel mai la indemana si accesibil loc in care va puteti bucura de timp impreuna la picnic impreuna cu copiii este parcul din apropierea casei, insa daca aveti timp la dispozitie, puteti face o excursie de o zi in afara orasului, la marginea unei paduri, la plaja, sau de ce nu, organizati un picnic cu vecinii chiar in curtea casei voastre!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Picnic Idei picnic Activitati copii

Articole recomandate

Citeste si despre