5 motive pentru care ar trebui sa mergi la picnic cu copiii

/ / Modificat: 2022-05-05
5 motive pentru care ar trebui sa mergi la picnic cu copiii

Într-o după-amiază însorită, un picnic este o evadare perfectă din rutina zilnică. Dar știați că există o serie de beneficii pentru a merge la un picnic?  Iată 5 motive pentru care ar trebui să mergeți la picnic cu copiii:

  1. Legătura de familie 

Mergând la un picnic vă permite să vă concentrați asupra copiilor fără distrageri. Picnicul este ocazia perfectă pentru a-i face pe copiii să se simtă iubiți și ascultați. În plus, nu știi niciodată ce ai putea învăța de la copiii tăi. 

 2. Îmbunătățirea sănătății mintale 

Aerul proaspăt face minuni pentru sănătatea mintală a copilului tău. S-a demonstrat că petrecerea timpului în aer liber reduce nivelul de anxietate și scade nivelul de activitate în părțile creierului nostru legate de bolile mintale. Timpul petrecut la soare este, de asemenea, legat de îmbunătățirea stării de spirit și de reducerea nivelului de stres pentru întreaga familie.

3. Plusuri pentru sănătatea fizică 

Timpul petrecut afară este benefic pentru sănătatea noastră fizică. Respirația în aer curat este benefică pentru copiii cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul. Un picnic într-o zi însorită ajută, de asemenea, la absorbția vitaminei D și a calciului, ceea ce ajută la construirea unor oase și dinți puternici și ajută la prevenirea unor boli precum osteoporoza și rahitismul. Doar nu uitați crema de protecție solară atunci când petreceți timp la soare! 

 4. Un comportament mai bun 

Se pare că a mânca împreună cu copiii tăi, cum ar fi un prânz la picnic, duce la un comportament mai bun. Copiii care mănâncă mese în familie sunt mai puțin predispuși să participe la comportamente riscante, cum ar fi fumatul și consumul de alcool. Acest beneficiu se traduce, de asemenea, în performanța academică - copiii care mănâncă în familie tind să aibă note mai mari decât cei care nu o fac.

 5. Timp de auto-reflecție 

Părinții și copiii deopotrivă pot beneficia de meditație și autoreflecție. Picnicurile sunt medii relativ liniștite care încurajează aceste comportamente introspective. Este important să le oferiți copiilor timp să fie singuri și să învețe despre ei înșiși prin auto-reflecție, ceea ce se poate face cu ușurință la un picnic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Idei picnic

Articole recomandate

Citeste si despre