Ministrul Sanatatii da liber la picnicurile in parc. Dar cu o conditie

/ / Modificat: 2020-05-13
Ministrul Sanatatii da liber la picnicurile in parc. Dar cu o conditie

Dupa data de 15 mai vor fi permise picnicurile in parcuri, in limita a trei persoane. Este precizarea facuta de ministrul Sanatatatii, Nelu Tataru. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca cei mici vor avea acces si la locurile de joaca din interiorul parcurilor. Insa, ministrul recomnada autoritatilor locale sa nu deschida aceste locuri de joaca.

"Picnicurile in aer liber sunt permise daca nu iesim din localitate, in limita a trei persoane. Parcurile nu le-am inchis noi. Au fost inchise de autoritatile locale. Recomandarea este sa le redeschida, dar nu si locurile de joaca,", a subliniat Nelu Tataru la Antena 3.  

"Trebuie sa intram in normalitate, dar gradual, precaut, controlat," a spus ministrul.

"Relaxarea da o falsa siguranta"

Ministrul a atras atentia ca pericolul infectarii este unul urias in primele zile de relaxare. Romania se afla in continuare alaturi de tarile care inregistreaza cazuri in crestere de coronavirus.

"Ceva nu lasa ca acest numar de cazuri sa coboare. Ca sunt cazurile din caminele de batrani, ca sunt cazurile persoanelor care ingrijesc aceste persoane, ca sunt cazurile din spitale, personalul medical. Exista inca o transmitere acolo," a declarat Nelu Tataru.

Acesta a spus ca se teme de ce se va intampla in primele zile de relaxare.

"Relaxarea da o falsa siguranta. Acea falsa siguranta duce la noi infectari. Pericolul e extrem de mare. Mai ales in primele zile de relaxare," a adaugat Nelu Tataru. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Picnic Nelu tataru Parc

Articole recomandate

Citeste si despre