Scumpa mea fetita, multumesc ca m-ai schimbat pentru totdeauna

/ / Modificat: 2020-03-29
Scumpa mea fetita, multumesc ca m-ai schimbat pentru totdeauna

Momentul in care devii mama te schimba pentru totdeauna, iti rastoarna sistemul de valori si te invata sa iubesti deplin si neconditionat. Dovada, scrisoarea emotionanta a unei mame pentru fiica sa:

Draga mea fiica,

Iti multumesc ca m-ai facut mama si ca m-ai invatat ca exista o dragoste mai mare decat mine. Iti multumesc ca m-ai schimbat pentru totdeauna.

Mi-am iubit parintii, bunicii si familia. Mi-am iubit sotul. Dupa toti anii in care am oferit si am primit dragoste, credeam ca stiu totul despre asta. Apoi te-am intalnit pe tine si tot ce stiam despre dragoste parca s-a spulberat in mii de bucatele.

Ai venit tu si m-ai invatat despre o dragoste care consuma tot si despre acel instinct feroce de a te proteja despre care nu stiam ca poate exista. Iti multumesc ca m-ai invatat acest fel de dragoste.

Am invatat ce inseamna sa fii cu adevarat altruist

Am stat pe pat lihnita de foame, dar refuzand sa misc vreun muschi pentru ca tu abia adormisei dupa o ora de plans.

In fiecare noapte m-am trezit sa te alaptez cand iti era foame, sa am grija de tine cand iti era frig sau doar aveai nevoie de o imbratisare. Chiar daca abia adormisem si eu, cu jumatate de ora inainte de a te auzi plangand din nou.

Ne-am facut planuri in functie de programul tau de somn, am renuntat la planuri cu prietenii de dragul tau si am incercat sa ne potrivim vietile cu nevoile tale mult timp dupa ce te-ai nascut.

De indata de ce ai inceput sa mananci diversificat, trebuia doar sa te uiti lung la ce intra in gura mea ca sa iti dau si tie sa gusti sau chiar sa iti dau tie tot. E noua mea dieta, nu?

M-ai invatat cum este sa pui cu adevarat nevoile altcuiva mai presus de alte tale si m-ai facut o persoana mai puternica.

Am aflat ca, indiferent cat de puternic esti, unele lucruri te vor darama. Si vei avea nevoie de ajutorul oamenilor apropiati. Provocarile maternitatii nu pot fi intampinate de una singura. Nici teroarea pe care o simti cand ai copilul bolnav. Nici tristetea mohorata a depresiei de dupa nastere. Nici orele nesfarsite de leganat si alintat un copil plangacios care s-a trezit din ora in ora, toata noaptea.

Nu le poti face pe toate singura si nici nu trebuie. Esti oricum un super star, chiar daca mai ai nevoie de ajutor din cand in cand. Ni se intampla tuturor.

Iar cand am devenit mama ta, am invatat sa accept toate astea si sa accept ajutorul celor dragi.

Ai devenit intreaga mea ratiune de a fi

Am avut proiecte in trecut. Am avut pasiuni noi si am fost absorbita de cate o carte asa buna incat nu o puteam lasa.

Natura consumatoare de energie a maternitatii este insa o altfel de obsesie si am invatat ca ma pot concentra si pe lucruri care nu tin doar de mine.  Ai devenit intreaga mea lume, chiar daca asta insemna sa-ti verific respiratia, sa rezist epuizarii extreme atunci cand trebuia sa te hranesc, sa te schimb, sa te adorm si apoi sa o iau de la capat cu toate. Toate astea au devenit lumea mea.

Chiar daca nu ai fost o etapa tocmai amuzanta, acele prime zile m-au invatat ca pot fi cu totul si suta la suta concentrata pe ceva sau cineva fara vreo motivatie personala ascunsa.

Am invatat sa imi iubesc corpul pentru ceea ce putea sa faca si sa nu fiu prea ingrijorata de felul cum arata.

Intotdeauna ma luptasem cu acele ultime doua kilograme. Ani la rand m-am antrenat cinci zile pe saptamana si eram mereu in cautarea urmatoarei diete care avea sa topeasca ca prin minune 5 kilograme din jurul taliei.

Dupa ce am trecut prin sarcina si am invatat sa alaptez, am devenit mai preocupata de nutritia si de sanatatea ta.

Corpul meu a devenit doar un mijloc de a-ti asigura bunastarea, chiar daca asta insemna ca trebuie sa mananc mai mult. Nu ma obseda faptul ca inca aratam ca o gravida in sase luni cand ne-am intors acasa de la spital. Nu am inceput sa ma antrenez fix dupa controlul de sase saptamani.

Iti multumesc ca m-ai invatat cat de minunat este corpul unei femei si pentru ca m-ai ajutat sa ma simt mai comfortabil in propria piele.

Mi-ai schimbat viziunea asupra lumii

Fiecare decizie pe care am luat-o dupa ce am devenit mama te are pe tine in prim plan. Acum pun sub semnul intrebarii orice deplasare in interes de serviciu in functie de importanta prezentei mele acolo, fata de importanta prezentei mele acasa la cina, cu tine.

M-ai facut sa imi revizuiesc drumul profesional si sa ma intreb ce vreau cu adevarat sa fac pe termen lung. Acum nu imi mai port de grija doar mie. Fac alegeri mai sigure doarece stiu ca nu trebuie sa ajung acasa doar pentru siguranta mea, trebuie sa ajung acasa ca sa fiu mama ta.

Faptul ca am devenit mama ta m-a schimbat intr-o suta de alte feluri, despre majoritatea vreau sa cred ca in bine. Nimic din viata mea nu a mai dus la asa o schimbare totala, din temelii, in ceea ce ma priveste.

Iti multumesc ca m-ai facut mai buna. Iti multumesc ca m-ai facut mama.

Cu dragoste,

Mama

Taguri Mama Scrisoare

Articole recomandate

Citeste si despre