Lacrimile de indignare ale unei mame casnice. Cum se simte cand i se spune ca sta acasa si nu face nimic

/ / Modificat: 2020-02-05
Lacrimile de indignare ale unei mame casnice. Cum se simte cand i se spune ca sta acasa si nu face nimic

In urma cu cateva zile, mama Bridgette Anne a postat o fotografie cu ea cand plange, insotita de un mesaj puternic  despre cum este sa fii mama, sa stai toata ziua cu copilul acasa si sa fii aratata cu degetul pentru ca nu faci nimic. 

Poza a fost distribuita de peste 55.000 de persoane si are mai mult de 21.000 de comentarii, demonstrand clar ca mesajul ei a rezonat cu oamenii. In comentarii, foarte multe mamici, atat cele care lucreaza, cat si cele care stau acasa, impartasesc aceeasi idee: ca este foarte greu sa cresti copii si sa te achiti in fiecare zi de toate sarcinile. 

In postare, mamica descrie conceptul gresit pe care il au oamenii despre mamele care decid sau trebuie sa stea acasa cu cei mici si cum arata, de fapt, realitatea.

Mesajul mamei

"Toata lumea crede ca a sta acasa ca mama cu norma intreaga este usor.

- ca avem noroc ca nu trebuie sa muncim.

- ca suntem lenese.

- ca nu este o munca "adevărata," asa ca nu avem de ce sa ne plangem.

Dar adevarul este ... este singur si coplesitor

Nu poti face nimic. Nu poti savura o ceasca de cafea, nu poti citi, nici macar nu poti sa te duci la toaleta fara ca cineva sa nu planga sau sa nu te tina de picior.

Nu primesti pauze decat daca copilul doarme. Si atunci folosesti acel timp pentru a face curatenie.Te straduiesti sa gasesti modalitati de a distra pe cineva timp de 12 ore pe zi.

Porti aceleasi haine care miros a transpiratie si lacrimi zile intregi, deoarece este deja patat si nu are niciun rost sa strici si alte haine.

Uiti ce inseamna ca esti un individ, pentru ca intreaga ta existenta se invarte acum in jurul copilului.

Te uiti la mamici care lucreaza si esti geloasa pentru ca ai dori sa ai o scuza pentru a avea o conversatie de adulti, fara a fi intrerupta.

Te blochezi in baie si urli intr-un prosop in timp ce plangi, pentru ca ai nevoie de o secunda pentru a respira, in timp ce un copil bate la usa pentru a intra.

Cele mai multe dintre noi nici macar nu ne permitem luxul de a plange si de a fi frustrate si atunci cand ne descompunem oamenii pun la indoiala: "cum ar fi sa..., de ce trebuie sa plangi daca stai acasa toata ziua."

Am fost unul dintre acei oameni care au judecat mamele care stau acasa. Dar acum mi-a venit si mie randul. Oamenii care au spus ca vor fi acolo sa ma ajute au disparut si ramai cu acest sentiment coplesitor de esec.

Casa mea este curata, nu este curata, vesela nu este spalata, am tipat deja azi, am plans si m-am simtit atat de vinovata ca copilul meu a fost martor la toate astea.

Dar sunt singura.... si sunt singura," a scris mamica pe Facebook. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Copil

Articole recomandate

Citeste si despre