9 intrebuintari neasteptate ale otetului pentru piele si par

/ / Modificat: 2018-07-27
9 intrebuintari neasteptate ale otetului pentru piele si par

In ciuda opiniei generale care sustine ca otetul de mere te-ar ajuta sa scapi de kilogramele in plus, acest lucru este total neadevarat. Ce face insa otetul si face bine, este sa iti fie de folos atunci cand il incluzi in rutina ta zilnica de infrumusetare.

Otetul poate fi folosit pentru a preveni aparitia acneei si pentru a face ca lacul de unghii sa reziste mai mult, insa acestea sunt numai o parte din intrebuintarile neasteptate ale acestui produs banal, pe care il ai cu siguranta in casa.

9 intrebuintari neasteptate ale otetului, pentru piele si par

Hidratarea pielii

Adauga 230 de ml de otet de mere in cada de baie umpluta cu apa calduta si relaxeaza-te pentru 15 minute. Deoarece nivelul pH-ului din otetul de mere este similar cu cel al stratului protector de piele, o astfel de baie va restaura echilibrul.

Tonifiant facial

Amesteca o lingura de otet de mere cu doua cesti de apa si umezeste un disc de bumbac demachiant apoi sterge fata curata pentru a tonifia tenul. Mirosul de otet se va disipa repede asa ca nu clati cu apa fata dupa ce ai aplicat amestecul. Acizii alfa hidroxii naturali din otetul de mere si acidul acetic pe care acesta il contine vor stimula circulatia si vor minimiza porii.

Remediu pentru arsurile solare

Amesteca 200 ml de otet cu 1 litru de apa, inmoaie un prosop in acest amestec si aplica pe pielea arsa de soare. Otetul de mere ajuta la reechilibrarea pH-ului pielii, incurajeaza vindecarea arsurii si previne formarea veziculelor.

Remediu pentru iritatie dupa ras

Umezeste un disc demachiant cu otet de mere nediluat si aplica pe zona afectata. Pentru iritatiile mai intense aplica putina miere de albine pe care sa o lasi cateva minute pe piele, dupa care clatesti, usuci zona si aplici compresa cu otet de mere. Proprietatile antiinflamatorii ale otetului de mere vor alina pielea iritata.

Vindeca vanataile

Aplica o compresa inmuiata in otet de mere nediluat pe vanataie, bandajeaza si pastreaza-o asa timp de 1 ora. Pentru vanataile accentuate, aplica crema sau gel de arnica dupa ce indepartezi compresa cu otet de mere. Proprietatile antiinflamatorii ale otetului calmeaza pielea lezata, iar acidul acetic creste circulatia si accelereaza procesul de vindecare.

Tratament impotriva muscaturilor de insecte

Tamponeaza cu otet nediluat zona muscaturii pentru a ameliora mancarimea si durerea. Acizii din otet vor neutraliza mancarimea, iar proprietatile sale antiinflamatorii vor calma umflatura si vor grabi vindecarea.

Odorizant natural pentru picioare

Amesteca 1 parte otet de mere la 4 parti de apa si scufunda picioarele in acest amestec pentru 15 minute, dupa care usuca-le cu un prosop.

Otetul de mere are proprietati antiseptice care ajuta la deodorizarea mirosurilor neplacute si dezinfecteaza picioarele, iar in plus, proprietatile sale antifungice previn si combat afectiunile cauzate de ciuperci ale piciorului.

Curata in profunzime parul

Amesteca doua linguri de otet de mere cu 450 ml de apa si foloseste amestecul pentru a-ti clati parul dupa ce te-ai spalat cu sampon, apoi aplica balsam de par. Acidul acetic din otetul de mere va inlatura rezidurile ramase de la produsele de styling si va reda stralucirea podoabei tale capilare.

Tratament impotriva matretii

Amesteca parti egale de apa si otet de mere si maseaza solutia in pielea scalpului inainte de a sampona, sau poti amesteca o lingura de otet in samponul tau. Otetul de mere are proprietati antifungice naturale care ajuta la combaterea matretii, iar proprietatile sale acide echilibreaza nivelul pH si restabileste stratul acid protector al scalpului pentru a tine la distanta aparitia matretii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Otet Otet mere Ingrijirea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre