Cum sa ai gene lungi

/ / Modificat: 2017-10-06
Cum sa ai gene lungi

Ce femeie nu-si doreste gene lungi si dese, care sa-i ofere o privire patrunzatoare, seducatoare? Daca nu te numeri printre norocoasele care au fost inzestrate de la natura cu astfel de gene, pun pariu ca din dorinta de a le obtine te-ai gandit chiar sa apelezi la gene false sau chiar sa investesti sume exorbitante in extensii de gene. Inainte sa te grabesti sa apelezi la tot felul de tratamente pentru a obtine efectul dorit, te sfatuim sa incerci cateva trucuri care ti-ar putea ajuta genele sa creasca sau sa se indeseasca, in mod natural.

Tratamente naturale pentru gene mai lungi si mai puternice

1. Aplica pe timpul noptii un balsam pentru hranirea si regenerarea genelor. Uleiul de ricin sau cel de masline sunt ideale. Le poti aplica cu degetul, cu un betisor de urechi sau cu o periuta curata de la un rimel mai vechi. Uleiul de ricin stimuleaza cresterea foliculilor si hidratarea.

2. Aloe vera este un tratament natural ce va ajuta genele sa creasca si le va mentine hidratate. Contine nutrientii potriviti si vitaminele necesare cresterii genelor. Se aplica si se lasa sa actioneze peste noapte, iar dimineata se clateste cu apa calduta.

3. Laptele de cocos are o cantitate potrivita de grasimi esentiale si proteine. Va ajuta genele sa creasca mai lungi si mai dese, dandu-le in acelasi timp un luciu aparte. Inmoaie o discheta de bumbac in lapte rece de cocos si aplica pe gene, lasa sa actioneze 10 minute apoi clateste cu apa calduta.

4. Ciocolata neagra nu este doar o gustare dulce si fara prea multe calorii, aceasta te ajuta si sa ai gene mai frumoase, nutrientii ce se regasesc in ea accelereaza cresterea firelor de par si le fac mai puternice.

5. Proteinele din oua, biotina si vitamina B au un rol important in imbunatatirea texturii genelor si le ajuta sa creasca lungi si dese. Amesteca un ou cu o lingurita de glicerina, pana obtii o textura cremoasa. Aplica pe gene cu ajutorul unei dischete de bumbac si lasa sa actioneze 15 minute si clateste, apoi, cu apa rece.

6. Ceaiul verde stimuleaza genele sa creasca intr-un mod sanatos. Poti incerca si sa amesteci o lingura de ceai verde cu doua lingurite de ulei de masline. Vei obtine o emulsie numai buna pentru a hidrata genele in profunzime.

7. Vaselina cosmetica in stare pura, aplicata seara de seara, va ajuta genele sa creasca si le va oferi un plus de vigurozitate. Genele tale vor deveni mai puternice si nu se vor mai rupe asa usor.

Aditional aplicarii locale de emulsii si uleiuri, poti grabi regenerarea genelor si fortificarea lor prin adaugarea unui plus de vitamine dietei zilnice. Vitamina C si vitamina E iti aduc un plus de energie, stimuleaza cresterea firului de par si il fortifica.

Consumul de proteine slabe (carne de pui, curcan si peste) iti vor asigura aportul zilnic de proteina si vor ajuta la refacerea celulara, la regenerarea firului de par si a pielii. Maseaza-ti pleoapele zilnic pret de 10 minute. Masajul imbunatateste circulatia sangelui si grabeste procesul de crestere naturala a genelor. Genele devin mai puternice si se rup mai greu.

Tratamente naturale pentru prevenirea ruperii sau caderii genelor

Trebuie sa punctam si cateva sfaturi in ceea ce priveste prevenirea ruperii genelor, si implicit a caderii lor:

Demachiaza-te intotdeauna seara, chiar daca nu ai purtat machiaj in ziua respectiva. Nu te culca niciodata cu genele incarcate de rimel, intrucat acesta se usuca pe gene si favorizeaza ruperea lor in timpul noptii. Cand te demachiezi, indeparteaza rimelul de pe gene cu miscari blande, de la radacina acestora spre varf, nu prin frecare. Foloseste apa micelara in loc de clasicul demachiant, fiindca are o formula mai blanda, care nu irita ochii. 

Evita pe cat posibil folosirea rimelului rezistent la apa - se indeparteaza foarte greu si necesita indepartare prin frecare, favorizand caderea genelor. De asemenea, incearca sa limitezi folosirea genelor false - cand le vei dezlipi vei smulge si din cele naturale, cu siguranta.

Clestele de intors genele este un element ce nu lipseste din geanta de cosmetice, insa este important sa nu il folosesti foarte des si mai ales sa nu il folosesti dupa ce deja ai rimelat genele, doar inainte. Intodeauna verifica daca banda cauciucata de protectie este intreaga, risti altfel sa iti scurtezi genele.

Desi poti avea tendinta sa dai fuga la cosmetica sau sa apelezi la diverse remedii scumpe din farmacii, incearca una dintre retetele naturale de mai sus. S-ar putea sa te surprinda rezultatele! Ia in considerare faptul ca sunt remedii naturale, si ca rezultatele nu vor aparea de pe o zi pe alta, insa cu siguranta vei oferi genelor tale naturale sansa de a creste sanatos si de a le fortifica in profunzime.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri frumusete Ingrijirea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre