Urmareste-ne:

Otet de mere de casa

Daca ai cules recolta de toamna si te-ai trezit cu cantitati impresionante de mere in camara, transforma o parte dintre ele in otet de casa. Iata cea mai simpla reteta!

otet-mere

Timp de preparare

10 zile + 2 luni (fermentare)  

Dificultate

mediu

Ingrediente

2 kg mere

2 l apa calda

200 g drojdie de bere

200 g miere

Mod de preparare

Da merele pe razatoare si toaca-le cotoarele, intrucat si acestea sunt folosite in prepararea otetului. Pune totul intr-un borcan mai mare. Dilueaza drojdia in apa calduta si toarn-o peste mere, apoi acopera borcanul cu un tifon sau panza si tine-l timp de 10 zile la loc intunecat.

Dupa acest interval de timp, separa fructele de zeama cu ajutorul tifonului, apoi toarna lichidul din nou in borcan. Toarna mierea si amestec-o bine cu otetul, apoi acopera borcanul din nou cu tifon si lasa-l sa fermenteze astfel timp de 2 luni, intr-un loc cald si intunecat. Dupa ce trec cele doua luni, separa otetul de pojghita carese formeaza deasupra si foloseste-l din plin in mancarurile tale preferate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Otet mere casa Reteta otet mere Reteta otet

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul