Mami, stii sa ai grija de tenul tau? Cum a introduci retinolul in ritualul tau de infrumusetare

/ / Modificat: 2023-08-01
Mami, stii sa ai grija de tenul tau? Cum a introduci retinolul in ritualul tau de infrumusetare

Un ten frumos si luminos este dorinta oricarei femei, oricat ar fi de ocupata si de obosita cu toate treburile pe care le are de facut. Chiar daca esti mama, nu uita ca pielea ta are nevoie in continuare de ingrijire, asa ca nu renunta la ritualurile tale de ingrijire. Daca vrei sa incepi sa folosesti retinol pentru ca ai auzit la prietenele tale ca face minuni pentru ten, ai ajuns unde trebuie!

Iti vom spune ce este retinolul, ce masuri de precautie este bine sa respecti si care este momentul potrivit pentru a incepe sa-l folosesti.

Retinolul, tot mai popular in ritualurile de infrumusetare

Retinolul este un ingredient anti-aging cu efecte uimitore asupra tenului, derivat din vitamina A, una foarte importanta pentru piele. Produsele cosmetice cu retinol ajuta la tinerea sub control a ridurilor, arata dermatologii si specialistii in cosmetica. Pana de curand acesta era indicat pentru tenurile mature, insa data fiind oboseala tot mai accentuata, precum si factorii de mediu precum poluarea, vantul, soarele tot mai puternic, femeile incep sa foloseasca retinol din ce in ce mai timpuriu. Totusi, indicatia generala este ca el sa fie folosit incepand cu varsta de 35 de ani.

Ce e obligatoriu sa faci daca folosesti produse cu retinol

Desi este un adevarat elixir pentru piele, retinolul trebuie folosit cu mare atentie si cu respectarea unor masuri esentiale de precautie.

Evitati expunerea la soare dupa folosirea produselor cu retinol, pentru ca pielea se poate inrosi, ea devenind mai sensibila. Ideal ar fi, ca tratamentele cu retinol sa fie aplicate seara, la culcare, atentioneaza medicul dermatolog Adina Alexandru.

Folosirea retinolului trebuie sa fie insotita de utilizarea unor creme cu factor de protectie solara. Daca uneori va mai permiteti sa uitati de acest produs, in timpul tratamentelor cu retinol folosirea lui devine obligatorie.

"SPF poate sa fie de circa 20, nu neaparat de 50. Crema cu SPF trebuie aplicata dimineata, inainte de a iesi din casa cu 15-20 de minute", atentioneaza dermatologul.

Pentru ca tratamentul cu retinol sensibilizeaza tenul, acesta este indicat sa fie facut seara, dupa o curatare corespunzatoare a fetei:

"Dupa un astfel de ser, putem aplica o crema antiaging peste, care il va sigila. Ideal ar fi ca produsele sa fie din aceeasi gama, pentru a nu exista interactiuni intre ele. Dimineata, din nou, dupa curatarea fetei,se aplica un ser cu acid hialuronic, pentru a da un supliment pielii, iar peste aplicam acea crema care sa contina SPF de minimun 20".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusetea tenului Ingrijirea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre