Dieta Banana de dimineata

/ / Modificat: 2014-06-03
Dieta Banana de dimineata

Dieta Banana de dimineata a creat o adevarata isterie in randul femeilor de pretutindeni. Chiar fosta cantareata de opera Kumiko Mori a anuntat ca a slabit 8 kilograme prin intermediul dietei "Banana de dimineata". Aceasta dieta este considerata a fi cea mai simpla si mai rapida metoda de slabire.

shake-banane
Dieta a fost creata de Hitoshi Watanabe, care a studiat medicina preventiva la Tokyo si sotia sa, de profesie farmacist, Sumiko. Dieta a crescut in popularitate prin websiteuri, showuri TV, articole din reviste si o carte scrisa de Watanabe.

Ce poti sa mananci

Pentru micul dejun poti sa mananci banane si sa bei apa la temperatura camerei. Pentru pranz, cina si gustari poti sa mananci orice vrei tu, cat timp nu mananci dupa ora 8 seara.

Singurele restrictii: fara inghetata, lactate, alcool sau deserturi dupa cina. Singura bautura pe care poti sa o bei la mese este apa la temperatura camerei. O singura gustare dulce este permisa dupa-amiaza.

Unul dintre cele mai populare aspecte ale dietei este ca nu pune accentul pe exercitii fizice. Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa faca exercitii fizice doar daca vor, si atunci doar intr-o maniera cat mai putin stresanta.

Cum functioneaza

Exista mai multe teorii care incearca sa ne convinga cum banana ajuta la slabit. Una dintre ele spune ca anumite enzime continute in banane accelereaza digestia si faciliteaza scaderea rapida in greutate. Este adevarat ca alimentele cu multe fibre, ca bananele, pot trece mai repede prin sistemul digestiv si astfel corpul absoarbe mai putine calorii, dar lucrul acesta nu este de ajuns pentru o scadere substantiala in greutate.

20_banana
O alta teorie spune ca banana contine un anumit tip de fibra care provoaca senzatia de satietate si creste procesul de ardere a grasimilor. Aceasta fibra poate fi gasita si in bananele verzi, cartofi, graunte si boabe, dar numai cand le mananci reci. Banana are insa destul de putine grame din aceasta fibra.

Bananele, impreuna cu multe alte fructe, au fost incluse in diete de mult timp. Ele contin nutrienti importanti, dar nu au proprietati speciale cand vine vorba de scazutul in greutate.

Concluzie

Sa mananci ce vrei la pranz, cina si gustari nu este solutia ideala pentru cei care vor sa slabeasca. Pentru a slabi este nevoie sa faci efort fizic si sa controlezi caloriile. Pentru a ramane sanatoasa trebuie sa alegi mancaruri sanatoase.

A nu manca dupa opt seara este un sfat bun, dar nu face miracole. Ce conteaza este cate calorii mananci, indiferent de timpul zilei, si cate calorii "arzi".

A manca o banana de dimineata este o solutie saraca in calorii, dar banana contine fibre, iar carbohidratii iti vor provoca senzatia de foame la putine ore dupa.

O solutie mai buna este sa amesteci o banana cu cateva cuburi de gheata si un iaurt slab pentru un mic dejun delicios si satios.

Pentru a-ti potoli foamea cu putine calorii mananca alimente sanatoase cu continut mare de apa si fibre ca: supele, legumele si fructele. Include si proteine slabe, ca iaurtul slab, carnea slaba, ouale si nucile pentru a alunga senzatia de foame.

Tine minte ca Dieta Banana de dimineata nu face minuni si ca sa slabesti trebuie sa arzi mai multe calorii decat mananci.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete Diete de slabit Banane alimentatie

Articole recomandate

Citeste si despre