7 greseli frecvente in dieta de slabit

/ / Modificat: 2017-09-27
7 greseli frecvente in dieta de slabit

Cele mai frecvente greseli in dietele de slabit sunt exact acele lucruri care crezi sau de care auzi ca te fac sa slabesti mult intr-un timp foarte scurt. Renunti la mic dejun sau te infometezi pentru ca astfel mananci mai putine calorii. Apelezi la diete rapide-minune, care se intorc in silueta cu un numar dublu de kilograme odata cu terminarea lor. Si asa mai departe...

Iata 7 greseli frecvente care adauga, in loc sa elimine kilograme in plus!

Este normal ca un titlu care suna cam asa - "slabesti 5 kilograme in 3 zile" sa fie atractiv si tentant. Dar nu trebuie sa cazi in capcana lor. Nicio dieta care promite acest lucru nu este sanatoasa si nici nu va da rezultate pe termen lung. Apoi se instaleaza efectul yo-yo: kilogramele se reintorc dublate in silueta.

Cercetatorii au descoperit ca cei care iau micul dejun au sanse mai mari sa slabeasca sau sa-si mentina silueta daca iau micul dejun regulat. Ideea ca daca nu mananci dimineata sau sari peste mese aportul de calorii dintr-o zi este mai mic si ai mai multe sanse sa slabesti este gresita! Prima masa a zilei te ajuta sa ai energie si te face sa mananci mai putin in restul zilei!

Dieta fara sport nu functioneaza, asa cum nici sportul fara o alimentatie echilibrata nu va da rezultatele scontate. E o pacaleala ideea ca vei slabi doar daca tai cateva calorii in meniul zilnic si inlocuiesti mancarea nesanatoasa cu cateva fructe si legume. Combinatia dintre cele 2 este secretul unui slabit frumos si sanatos, pe termen lung.

Atunci cand alegi sa tai prea multe placeri culinare din meniu, vei deveni frustrata. Vei asocia dieta cu o pedeapsa si un chin si nici macar nu vei reusi sa rezisti o perioada prea lunga fara alimentele la care poftesti. Asadar, acorda-ti dreptul ca din cand in cand sa degusti si astfel de alimente, in cantitati foarte mici.

Daca sunt sanatoase, nu inseamna ca nu au calorii si nu ingrasa. Multe alimente sanatoase contin multe ingrediente care duc la ingrasare. De aceea, trebuie sa fii foarte atenta la cat anume mananci si sa citesti etichetele in privinta continutului caloric.

Atentie si la portii. Acestea nu trebuie sa fie imense. Nutritionistii recomanda 5 mese pe zi in portii mici.

Apa este un mare ajutor al dietelor de slabit. Hidratarea intensa contribuie la o digestie buna si la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, specialistii sustin ca are si rolul de a oferi o senzatie de satietate. Asadar, incearca sa consumi cel putin 2 litri de apa in fiecare zi. Si evita bauturile care contin cafeina, zahar sau alti aditivi alimentari.

Scaderea in greutate este cel mai important impuls motivational pentru a continua o dieta. Asa ca este necesar sa te cantaresti din cand in cand. Dar in niciun caz in fiecare zi! Multe mamici nici nu se apuc bine de o dieta ca a doua zi se si cantaresc sa vada cat au slabit. Cantarirea la intervale scurte de timp este descurajatoare pentru demersul de a slabi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit Slabit femei Alimentatie sanatoasa Sport femei Frumusete mamici Dieta Accesorii fitness slabit

Articole recomandate

Citeste si despre