Cum sa alegi culorile perfecte pentru casa ta

/ / Modificat: 2011-12-07 14:02:59

culori_casa

Daca iti doresti iti transformi casa intr-o locuinta care sa te reprezinte, nu trebuie decat sa indraznesti sa adaugi un strop de culoare! Cum alegi culorile perfecte pentru peretii casei tale, descopera in continuare!

Atentie la proportii

Una dintre regulile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi culorile pentru peretii casei este cea legata de combinarea acestora. Astfel, pentru a nu da gres, ideal ar fi sa tii minte urmatoarele procente: 60% culoare dominanta, 30% culoare secundara si 10% culoare de accent. Aplica regula in fiecare dintre incaperile casei pentru a obtine rezultatul scontat.

Tine cont de luminozitate

Luminozitatea incaperilor casei tale este, de asemenea, un factor important in alegerea culorilor potrivite.

casa_sanatoasaAstfel, tine minte:


  • lumina naturala este cea care evidentiaza cel mai bine intensitatea unei culori;
  • lumina incandescenta scoate in evidenta tonurile calde si pe cele de galben;
  • lumina fosforescenta imprastie o lumina albastruie.

Ia in considerare piesele de mobilier si obiectele decorative

In mod cert, nu poti gasi culorile perfecte pentru peretii casei tale fara sa tii cont de piesele de mobilier si decoratiunile din locuinta. Poti merge pe o combinatie pestrita, in functie de ceea ce iti doresti sa obtii, insa ideal ar fi, de pilda, sa oferi luminozitate unei incaperi incarcate cu mobila de culoare inchisa.

Nu te baza pe tendinte

Atunci cand optezi pentru culorile cu care urmeaza sa zugravesti peretii casei, cel mai important este sa te bazezi pe bunul tau gust si preferintele personale, nu pe culorile in tendinte.

Autor: Dana Saporan

Taguri Culori Casa

Articole recomandate

Citeste si despre