Lustra cu LED in amenajarile moderne: Trenduri de urmarit toamna aceasta

/ / Modificat: 2022-10-28
Lustra cu LED in amenajarile moderne: Trenduri de urmarit toamna aceasta

Pentru un element atat de indispensabil in casa ta, despre iluminat nu se vorbeste adesea in acelasi mod in care se aduce in atentie importanta decorului sau a altor elemente care contribuie la amenajarea unei locuinte. Mai mult decat ai putea sa iti dai seama, iluminatul joaca un rol cheie in crearea dimensiunii si in setarea ambientului in casa. Sursa potrivita de lumina si alegerea unor corpuri de iluminat cu LED vor sublinia inedit stilul de amenajare, dar vor oferi si cateva indicii despre personalitatea proprietarului.

Fie ca esti o fire mai indrazneata, care prefera sa se afirme printr-un stil impunator de iluminat ori dimpotriva, optezi pentru elemente simple, vei descoperi in tehnologia LED o modalitate eficienta si rapida de a-ti exprima stilul. De la corpuri de iluminat cu pendul, lustre LED si pana la spoturi incastrate, cand vine vorba de iluminatul unei locuinte moderne, se intampla sa fii pus in fata unei game variate de sisteme de iluminat din care sa alegi ce e potrivit pentru tine si caminul tau.

Daca esti curios sa afli cat de importanta este lumina in amenajare, dar si cum poti integra lustra cu LED intr-o schema de iluminat moderna, te invitam sa ramai alaturi de noi pana la finalul acestui articol. Ne-am propus sa facem o scurta trecere in revista asupra rolului iluminatului LED intr-o locuinta moderna si sa iti propunem cateva trenduri de iluminare la care sa fii atent toamna aceasta. Sa incepem!

Lustra cu LED si rolul iluminatului intr-o amenajare moderna

lustra LED

Schema de iluminat creeaza adancime si inaltime si atrage atentia asupra celor mai impresionante zone ale unei incaperi, pe care privirea ar trebui sa se fixeze. Cand vine vorba despre iluminatul modern, totul se rezuma la echilibrul dintre lumina si umbra. 

Folosim lumina si umbra pentru a transforma o camera intr-un spatiu confortabil, dar si dramatic ori atmosferic, in functie de preferintele de amenajare. si, din moment ce importanta luminii in amenajare este de necontestat, alegerea unei surse eficiente de lumina poate sa-ti asigure atat functie, cat si sa sublinieze aspectul estetic al unei incaperi. Maiestria sta, asadar, in indemanarea fiecaruia de a combina diferitele surse de iluminat de la lustra cu LED la becurile LED incastrate, tocmai pentru a reusi sa conturezi interes, dar si profunzime camerei.

Lustrele au fost intotdeauna un simbol al clasei si al rafinamentului. Multi proprietari folosesc, iluminatul cu lustre LED moderne pentru a aduce o nota de stil in casele lor. si nici nu este de mirare de ce. Suspendate intr-o maniera care imbraca elegant camerele unei locuinte, varietatea de modele de lustra cu LED asigura o integrare naturala a iluminatului in orice modalitate de amenajare si design. 

Lustra cu LED clasica sau LED cu telecomanda?

Piata de electrice este impresionanta, in special atunci cand alegi sa cumperi modele de lustre cu LED de la un magazin online ca Electric14.ro. Vei descoperi gama variata de lustre LED din care poti alege o varietate de electrice avantajoase atat din punctul de vedere al performantei, cat si al gustului. 

Daca ar fi acum sa alegi intre o lustra cu LED clasica si una cu telecomanda, trebuie sa te gandesti la un singur aspect, iar acesta face referire la modalitatea de actionare a aparatului electric. Avantajele unei lustre cu telecomanda se disting de o lustra cu LED clasica prin functiile oferite si nu prin forme sau stiluri. 

Aspectul lustrei cu telecomanda nu difera de cel al uneia clasice. in schimb, functiile oferite sunt cele care te pot convinge sa optezi pentru un astfel de produs. Lustra cu LED actionata prin telecomanda iti ofera posibilitatea sa pornesti sursa de iluminat de la distanta, sa alegi temperatura de culoare, dar si sa reglezi intensitatea luminii dupa bunul plac.

Cauti o sursa de iluminat care sa iti asigure atat eficienta, cat si rafinament? Atunci raspunsul este simplu: atat o lustra cu LED clasica, cat si lustrele LED cu telecomanda vor reprezenta un plus pentru spatii interioare inteligent si optim iluminate.

Trenduri de urmarit pentru amenajarea unor spatii interioare cu lustre LED

Toamna aceasta exista cate un produs de iluminat bun pentru fiecare preferinta in parte. Tendintele de iluminat sunt deosebite si vei gasi garantat cel putin o varianta buna pentru a schimba complet estetica interioara a locuintei tale. Urmeaza sa iti prezentam in detaliu cateva dintre cele mai interesante trenduri in materie de iluminat pentru a trage singur concluziile.

Lustra cu LED supradimensionata

Un mod minunat prin care poti transforma un dormitor sau o camera de zi intr-un spatiu cu totul nou este prin integrarea unei surse de iluminat supradimensionate. Daca spatiul iti permite, alege o lustra cu LED de dimensiuni generoase cu care sa incadrezi elegant tavanul incaperii tale. 

in momentul in care alegi un astfel de produs, acesta va deveni principala sursa de iluminat. si, din acest motiv, trebuie sa fii atent si la becurile pe care urmeaza sa le montezi. Opteaza pentru LED-uri care sa ofere suficienta putere pentru iluminarea intregului spatiu, insa la o temperatura de culoare optima pentru functia camerei. Daca discutam despre dormitor, asigura-te ca alegi o lumina calda. in schimb, daca alegi o lustra cu LED pentru camera de zi, poti opta si pentru lumina intermediara. 

Iluminare simetrica

Desi categoria de lustre este greu de refuzat, exista si persoane care prefera un aspect mai putin evident. Avem o propunere si pentru adeptii stilului minimalist. O categorie apreciata de surse de iluminat o reprezinta gama de penduluri aplicate simetric in schema de iluminat a unei camere. Liniile drepte si siluetele simplificate pot, asadar, inlocui modelele mai ornamentate sau complicate toamna aceasta. 

luminatul simetric ofera o optica alungita care distribuie uniform lumina pe o zona mai ingusta decat in cazul iluminatului clasic. Adesea aplicate direct de tavan ori montate pe suprafata unui perete, corpurile de iluminat orientate spre iluminarea simetrica asigura un uniform spatiului in care sunt integrate.

Iluminare stratificata

Mai degraba decat sa te bazezi pe o singura sursa de iluminat, toamna aceasta iti recomandam sa te orientezi spre o iluminare stratificata cu diferite surse de iluminat: de la lustra cu LED clasica la becuri, penduluri si chiar banda LED. si, desi poate suna ca o multime de lumini, este un aspect perfect pentru spatii mari, cum ar fi camerele de zi, unde lustrele si pendulurile suspendate joaca un rol important in conturarea unei amenajari spectaculoase.

Iluminare specifica fiecarei incaperi 

si, spre final, unul dintre cele mai importante trenduri de toamna aceasta este cel in care iti echipezi incaperile diferit in functie de estetica, design si planul de amenajare. Nu te orienta dupa acelasi model de lustra cu LED in toate camerele casei tale, alege sa te joci cu produsele tale de iluminat in functie de directia de design a incaperii respective. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Casa

Articole recomandate

Citeste si despre