Peste 1000 de jucarii si-au gasit o noua casa la cea de-a treia editie a „Targului de jucarii 2nd Life”

/ / Modificat: 2023-10-02
Peste 1000 de jucarii si-au gasit o noua casa la cea de-a treia editie a „Targului de jucarii 2nd Life”

Asociatia Green Revolution a organizat weekend-ul acesta cea de-a treia editie a „Targului de Jucarii 2nd Life”, la Roaba de Cultura, in Parcul Regele Mihai I. Avand peste 1500 de participanti, evenimentul a reprezentat o punte intre educatia ecologica, financiara si sociala,  cu scopul de a oferi jucariilor nefolosite o noua viata si de a inspira copiii sa adopte principiile celor 3R: reutilizare, reparare si reciclare.

Cu o industrie a jucariilor ce foloseste 40 de tone de plastic pentru fiecare milion de dolari proveniti din vanzarea jucariilor, Targul de Jucarii 2nd Life a adus in atentie impactul acestei industrii asupra mediului si asupra vietilor copiilor. Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasa pentru copii de a invata si experimenta principiile economiei circulare, cu peste 1000 de jucarii gasind noi proprietari in cadrul targului.

Raluca Fiser, Presedinte in cadrul Asociatiei Green Revolution, a declarat:

„Cea de-a treia editie a Targului de Jucarii 2nd Life ne-a demonstrat inca o data puterea comunitatii de a schimba lucrurile in bine. Cred ca educatia ecologica se face de la varste fragede si m-am bucurat ca am avut alaturi de noi scoli, asociatii si nu in ultimul rand parinti care sustin consumul responsabil si transmit aceste valori generatiilor viitoare.”

Editia din acest an a oferit o gama bogata de activitati si ateliere care au implicat copiii si parintii in teme legate de stilul de viata sustenabil, dar si un program artisitic diversificat. Patru trupe din Voltaj Music Academy au oferit concerte live pline de energie si reinterpretari inedite ale melodiilor pop-funk, pop-rock, rock si R&B. De asemenea, Freestyle Puppet Show a adus zambete pe fetele celor mici prin scenete amuzante de teatru de papusi, iar Cobo Dance Center a uimit publicul cu dansuri sincronizate si solo-uri impresionante.

Foto: Alexandru Vaduva

Evenimentul a oferit si sesiuni de coaching si dezvoltare personala pentru parinti si copii care au promovat cele 3 principii de baza ale sustenabilitatii: Repara, Refoloseste, Recicleaza. Prin aceste initiative, evenimentul a cultivat constiinta ecologica a participantilor, pregatindu-i pentru o lume mai sustenabila.

Amalia Enache, in rolul de partcipant la cea de-a treia editie a Targului de Jucarii 2nd Life, declara:

„Ma bucur ca atat de multi copii si parinti au inteles importanta oferirii unei a doua sanse lucrurilor noastre, in general. Adesea, copiii nostri au mai multe jucarii decat au nevoie, astfel ca acest tip de educatie devine esential pentru a invata masura lucrurilor inca de mici. Chiar si atunci cand depasim aceasta masura, este important sa intelegem ca putem oferi o noua viata obiectelor noastre, daruindu-le celor care au nevoie de ele. Pentru mine si pentru fetita mea, acest eveniment a reprezentat o experienta extrem de educativa si distractiva. A fost un exercitiu de sustenabilitate pe care il recomandam oricui.”

Foto: Alexandru Vaduva

Fondurile obtinute din vanzarea de jucarii si donatiile de la participanti au fost directionate catre fundatia World Vision Romania - Programul Paine si Maine, sprijinind astfel 1400 de copii din mediul rural in 33 de sate din judetele Vaslui, Dolj, Valcea, Ialomita, Cluj si Calarasi.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul partenerilor care sustin educatia ecologica si financiara.

Sponsor principal: Carrefour Romania

Parteneri: BCR, Mastercard

Parteneri media: Green Report, AGERPRES, Psychologies, Itsy Bitsy, Sunt Parinte, Sfatul parintilor,  Go Kid, Superbebe, Copilul, Green Start-up, Romania Pozitiva, Gala Societatii Civile, WOM MOM.

Despre Green Revolution

Asociatia Green Revolution a fost fondata in martie 2009 si este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile care stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre Roaba de Cultura

O pajiste cu divertisment de calitate in Parcul Regele Mihai I (Herastrau), zona Pescarus. Un loc special, care aduna intamplari diverse, de la ateliere si piese de teatru pentru copii, clase de sport pentru intreaga familie, cursuri de nutritie, concerte de folk, jazz si rock pana la proiectii de film pentru toate varstele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Jucarii Casa

Articole recomandate

Citeste si despre