Importanta de a oferi copilului cadouri emotionale

/ / Modificat: 2019-11-25
Importanta de a oferi copilului cadouri emotionale

Sa vezi chipul unui copil atunci cand primeste un cadou este una dintre cele mai frumoase imagini si senzatii de care te poti bucura. Apreciaza-i zambetul, entuziasmul, recunostinta, gesturile de surprindere.

Dar in viata de astazi, datorita numarului mare de cadouri pe care le primeste pe tot parcursul anului, iluzia, misterul, surpriza se pierd. Este normal sa primeasca acel cadou, sa satisfaci capriciul copilului tau. Desi nu este necesar.

De ce trebuie sa ii oferi celui mic cadouri emotionale

Facand o trecere rapida in revista, observi ca micutul tau primeste cadouri de Craciun, de ziua de nastere, de ziua onomastica, cand ii cumperi fratelui sau ca sa nu fie gelos, cand vine un prieten in vizita. Dar primeste chiar si excursii in diverse locuri, pentru ca a obtinut note bune la scoala tot anul.

Aceasta lipsa a masurii, de obicei, din partea parintilor si a membrilor familiei, lasa un impact negativ asupra copilului. Nu apreciaza jucariile sau cadourile specificei varstei lui. Este atat de obisnuit sa le primeasca, incat nu mai apreciaza adevarata lor valoare, a efortului pe care le fac partintii pentru a le cumpara. 

De aceea, profesorul Andras París, specializat in coaching educational, recomanda sa ii oferi micutului tau si cadouri emotionale, deoarece acestea sunt cele care vor ramane mereu in sufletul lui.

Iata care sunt acestea:

- Ofera-i timp copilului tau. Cat timp i-ai acordat in ultima perioada? Cat de mult timp ai stat cu el? Si cat din timpul oferit a fost de calitate si de invatare reciproca?

- Da-i zambete. Nu-i spune nimic si zambeste-i, ceva bun se va intampla si vei vedea.

- Imbratiseaza-l. Trebuie sa il imbratisezi mai mult. A imbratisa nu inseamna a fi in bratele acelei persoane, ci a uni inimile.

-Lasa-i biletele. Scrie un mesaj dragut pe care ar putea sa il citeasca.

- Ofera-i aplauze. Actorii de teatru spun ca aplauzele dau dependenta, ca, odata ce le-ai primit, ai nevoie de mai mult. Poate ca micutul tau nu au nevoie, dar asta pentru ca nu a simtit ce minunat este sa fie aplaudat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri Cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre